7 – 2 (2–0)

Kvalifisering E-cup

11.07. 2013

Tilskuere: 4003

Rosenborg kom bra i gang fra start i returmøtet med Crusaders, og kom til dobbelavslutning etter bare et par minutter. Men Crusaders meldte seg på like etter med et par småfarlige angrep.

Det var imidlertid Rosenborg som skulle finne veien til mål et kvarter ut i kampen. En corner fra Selnæs ble klarert ut til samme mann, som la presist inn på første stolpe hvor Jon Inge Høiland var sterkest og stanget RBK i føringen.

Etter en drøy halvtime skulle John Chibuike doble ledelsen etter et lurt frisparktrekk og litt tilfeldigheter. Mikkelsen og Dockal sto klar til å ta frisparket da Dockal spurtet inn i feltet og umarkert fikk ballen på 15 meter. Han banket til, men traff ikke rent. Det gjorde ingenting for ballen skrudde ut til Chibuike på bakre stolpe som headet den i mål fra kloss hold.

Men Crusaders viste periodevis at de ikke er i Europa League-kvalifiseringen uten grunn. Fra et frispark utenfor venstre hjørne av 16-meteren ble ballen farlig stusset like foran mål og Lund Hansen fikk ikke den i fast grep. I stede var det Paul Leeman som dukket opp og satte inn reduseringsmålet fra fire meter.

Det håpet Crusaders fikk ble imidlertid stoppet bare minuttet senere da Dockal ble spilt gjennom på venstresiden, og lobbet over midtstopperen og til Chibuike som kranglet ballen i mål i duell med keeper. Noen minutter senere var det Dockal som selv skulle gjøre det da Berntsen spilte tsjekkeren alene gjennom med en perfekt stikkpasning, som Dockal banket ballen inn i nærmeste kryss.

Etter en times spill ble Mikkelsen spilt alene gjennom etter at han lurte offsidefella. Han kom alene med keeper, som tok tak i beina hans på vei gjennom. Men Mikkelsen holdt seg oppe og satte inn 5-1.

Og målene fortsatte å renne inn. Åtte minutter etter Mikkelsens mål banket Jordan Owens ballen i krysset fra drøyt 20 meter, et så fint mål at selv hjemmepublikummet måtte applaudere.

Alexander Sørloth, som ble A-lagsspiller i går, hadde kommet inn til sin A-lagsdebut og gjorde seg bemerket etter bare noen få minutter. Borek Dockal kom seg rundt på venstresiden og la ut 45 grader til Sørloth som avsluttet via en motspiller, over keeper og i mål. Det var også Dockals tredje målgivende.

Akkurat før kampen gikk over i overtid spilte Mikkelsen gjennom Jonas Svensson, som egentlig mistet ballen til en Crusadersspiller, men aldri ga seg, vant den tilbake og satte inn 7-2 fra nesten død vinkel. Dermed gikk Rosenborg videre til andre kvalifiseringsrunde etter totalt 9-3 i målforskjell. I neste runde venter St. Johnstone.