Rosenborg - Odd
3 – 2 (2–0)

14.07. 2013

Tilskuere: 11748

Odd Grenland startet best på Lerkendal og fikk en brukbar mulighet før minuttet var spilt. Herolind Shala førte ballen sentralt i banen før han banket til fra tyve meter, men avslutningen strøk den venstre stolpen. Rosenborg kom seg etter en dårlig åpning og var nære ved å ta ledelsen da kvarteret var spilt. Daniel Berntsen førte ballen over halve banen før han spilte videre til Tobias Mikkelsen. Dansken spilte tilbake til Berntsen som avsluttet hardt mot det høyre hjørnet, men Andre Hansen fikk en hånd på ballen. Returen havnet hos Mikkelsen som lurte Emil Jonassen med en frekk skuddfinte, men avslutningen ble blokkert.

Midtveis i omgangen skapte hjemmelaget en ny god mulighet. Berntsen spilte fri Mikael Dorsin på venstre og innlegget gikk gjennom hele feltet. På bakre stolpe kom Christian Gamboa i hundre og banket ballen like over tverrliggeren. Seks minutter fikk hvilen hjemmepublikummet endelig noe å juble for. Mikkelsen brukte hælen og flikket fri Gamboa på høyre. Innlegget ble bokset unna av Hansen, men ballen gikk rett til John Chibuike som enkelt trillet inn 1-0 i det tomme målet. Like etterpå var vertene nære ved å øke ledelsen, men Borek Dockals skudd gikk i tverrliggeren.

Men tsjekkeren skulle komme sterkere tilbake like før hvilen. Chibuike førte ballen langs 16-meteren, men ble taklet og ballen trillet videre fra Dockal. Fra 17-18 meter banket han ballen nede i det høyre hjørnet til 2-0. Det resultatet sto seg også til pause.

Berntsen med drømmetreff

Det var en rolig åpning på andre omgang, men da vi rundet timen smalt det, bokstavelig talt. Berntsen mottok ballen på midtbanen, avanserte, før han banket ballen helt oppe i det venstre krysset til 3-0. Fantastisk scoring av midtbanespilleren! Men bare minuttet senere reduserte Odd Grenland på dødball ved Steffen Hagen. TV-bildene viste derimot at målet skulle vært annulert , da Hagen var i offside da han satte ballen i mål. Redusering ga gjestene ny energi og de presset RBK langt bakover på banen. Selv om de hadde mye av ballinnehave så slet de med å sette Daniel Örlund på de helt store prøvene.

På overtid fikk Odd Grenland tildelt straffespark etter at et innlegg gikk opp i handa på Dorsin. Shala var sikkert fra krittmerket og dermed ble det ny spenning i kampen. Like etterpå ble gjestene redusert til 10 mann da Jone Samuelsen pådro seg sitt andre gule kort etter å ha vært oppe med en albue i en duell med Mike Jensen. Dermed vant Rosenborg 3-2 over Odd Grenland og tok samtidig over ledelsen i Tippeligaen.