0 – 1 (0–1)

Kvalifisering E-cup

18.07. 2013

Tilskuere: 5952

Nicki Bille var tilbake etter strekkskaden og markerte seg umiddelbart i oppgjøret mot St Johnstone da han etter sju minutter sendte han avgårde et skudd som sneiet utsiden av stolpen bak Alan Mannus.

De skotske gjestene sto høyt og fikk betalt etter snaut 20 minutter. David Wotherspoon slo en corner som endte opp i beina til Frazer Wright som enkelt kunne styre inn 0-1 fra sju meter.

Rosenborg var nær ved å svare umiddelbart da Daniel Berntsen ble spilt gjennom på venstresiden og slo inn på første stolpe. Der kom Nicki Bille på et godt løp, men styrte ballen rett på keeper fra fem meter. Resten av omgangen forløp uten de store sjansene og St Johnstone tok med seg ledelsen i garderoben.

St Johnstone gikk også respektløst til verk i andre omgang og skapte et par farligheter tidlig, men etter ti minutter kom det et par store muligheter til Rosenborg. RBK hadde mange mann i feltet på en corner og spillerne sto i kø for å score. Men avslutningene ble for upresise og skottene fikk ryddet unna. Like etter slo også Borek Dockal et bra innlegg som Berntsen var nær ved å sette i mål.

Nå kjørte RBK på og kom flere ganger til gode innlegg fra sidene. Alexander Søderlund hadde kommet inn og skapte trykk foran mål. Allerede etter et par minutter kom han til en avslutning fra god posisjon, men ble kraftig presset og satte ballen utenfor.

St Johnstone begynte nå å kjenne tempoet og Rosenborg tok over styringen på det meste. Men gjestene var godt fornøyd med å lede på Lerkendal og trakk seg godt tilbake. De lukket det meste av rom foran eget mål og Rosenborg slet med å bryte gjennom. Gang på gang gikk RBK seg fast i den skotske forsvarsmuren og kampen endte med tap og et vanskelig utgangspunkt før returmøtet neste uke.