Det var en rolig åpning på Lerkendal, selv om Rosenborg var nære ved å gjøre det vanskelig for seg selv på en merkelig situasjon etter tre minutter. Daniel Örlund hadde ballen og skulle slå langt, men han fikk et dårlig treff og ballen gikk rett i ryggen på Rune Bolseth og der etter i en bue over RBK-keeperen og i tverrliggeren. Den ellers så solide sisteskansen slapp med skrekken og seks mininutter senere smalt det isteden i motsatt ende. Tore Reginiussen førte ballen sentralt før han banket til fra 25 meter. Ballen føk som en prosjektil nede i det høyre hjørnet til 1-0.

Hjemmelaget var det førende laget i første omgang og hadde mye ballinnehav. Sogndal ble liggende langt tilbake på banen og satset på kontringer. Midtveis i omgangen burde Rosenborg ha økt ledelsen. Christian Gamboa kom seg fri på høyre og slo knallhardt inn foran mål. Alexander Søderlund var nære ved å komme på ballen, men angriperen falt i avslutningsøyeblikket og Sogndal slapp med skrekken. Like etterpå fikk de en ny gylden mulighet etter en dødball. Nedfallsfrukten havnet hos John Chibuike. Han vendte opp på 8-9 meter, men avslutningen blåste han over mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Rosenborg fortsatte å trille mye ball etter hvilen og kom seg til et par farlige innleggsmuligheter rett etter sidebytte. Drøye kvarteret ut i omgangen dro Chibuike seg inn i boksen og la perfekt til Mike Jensen. Men fra god posisjon fikk han et dårlig treff på ballen og Sogndal fikk klarert. Like etterpå hadde stanget Søderlund ballen i mål med et fint hodestøt, men dommeren vinket for offside. Det viste seg å være en feil avgjørelse i følge TV-bildene.

Sogndal prøvde å sette et press på Rosenborg mot slutten av kampen, men var aldri i nærheten av å true vertene nevneverdig. Tre minutter før slutt falt avgjørelsen. Innbytter Tobias Mikkelsen slo inn i feltet og etter litt klabb og babb havnet ballen hos Nicki Bille. Dansken kriget til seg ballen og tuppet inn 2-0 nede til venstre. Dermed tok Rosenborg sin fjerde strake seier og topper Tippeligaen to poeng foran Strømsgodset.