Strømsgodset - Rosenborg
2 – 2 (1–1)

11.08. 2013

Tilskuere: 7471

Det var Strømsgodset som kom til den første store muligheten da nummer én på tabellen gjestet nummer to i Drammen. Keita tråklet seg gjennom RBK-feltet etter fem minutter, men satte ballen rett på Daniel Örlund fra kloss hold. Et par minutter senere var det Boateng som kom til skudd fra kloss hold, og traff krysstanga bak Örlund.

Rosenborg skapte ikke så mange sjanser den første halvtimen, men behøvde derimot bare én stor på å finne veien til mål. Tobias Mikkelsen slo et presist innlegg fra høyre og Tore Reginiussen stanget RBK i ledelsen fra seks meter. Den sterke midtstopperen noterte seg med det for sitt andre mål på to kamper.

Men det skulle bare vare i to minutter. Strømsgodset er kjent for gode kontringer, og Øyvind Storflor fant Ola Kamara i bakrommet, som sendte ballen mellom beina på Örlund og i mål. En meget sterk prestasjon av den innleide spissen.

Rosenborg startet best etter hvilen og etter noen minutter brukte Bille både kraft og teknikk da han to ganger på ett angrep holdt på å få Strømsgodset-spillere til å sende ballen i eget mål. Men det hele endte med corner.

Etter ni minutter skulle Strømsgodset få sitt ledermål. På et frispark fra 19 meter skrudde trønderen Øyvind Storflor ballen i krysset og Strømsgodset var i føringen.

Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake. John Chibuike kom inn som et frisk pust og skapte umiddelbart problemer for hjemmelagets forsvar da han dro bort en spiller og var nær å plassere ballen ned i hjørnet fra 17 meter, men Kwarasey var raskt nede med hansken og stoppet skuddet.

Strømsgodset la seg ikke bakpå selv om de var i føringen og kom til flere gode skuddmuligheter. Men Daniel Örlund var i det vaskelige hjørnet og vartet opp med flere praktredninger. Og i andre enden av banen fortsatte John Chibuike å herje. Et innlegg fra Bille etter 72 minutter ble halvklarert og nigerianeren banket returen knallhardt i mål fra tolv meter. Rosenborg hadde momentet i spillet i perioden etter målet og en frisk Daniel Berntsen fikk vippet kontrollen på midtbanen i RBKs favør en stund.

Men i sluttminuttene kom derimot Strømsgodset sterkt tilbake og satte også ballen i mål på overtid ved innbytter Kastrati, men jubelen på Marienlyst stilnet da det viste seg at assistentdommeren vinket, korrekt, for offside. Dermed endte kampen med 2-2 og poengdeling.