Det var en tam åpning på Lerkendal, hvor lagene lå å følte på hverandre. Ti minutter var spilt da gjestene fra Oslo skapte den første farligheten foran mål. Jan Lecjaks fikk tid og rom på venstrekanten og slo hardt inn foran mål. Torgeir Børven prøvde å styre ballen i mål fra første stolpe, men angriperen var akkurat for sent ute og ballen trillet utenfor dødlinjen. Det var det nærmeste Vålerenga kom scoring før pause. Hjemmelaget slet også med å komme til de helt store sjansene, selv om de var nære på ved flere tilfeller anført av en teknisk brilliant John Chibuike. Men det ble med mye nesten og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Mye nesten

Rosenborg rett i angrep etter hvilen og var nære ved å ta ledelsen i omgangens første angrep. Ett innlegg fra venstre havnet hos et umarkert Jonas Svensson på bakerste stolpe. Men Gudmund Taksdals Kongshavn vartet opp med en kvalifisert reaksjonsredning. Drøye ti minutter senere fikk vertene en ny gylden mulighet til å ta ledelsen.Daniel Berntsen slo en lang ball inn i feltet mot Stefan Strandberg, men i en duell rett foran mål bommet han på ballen, som trillet like utenfor den høyre stolpen. Timen var spilt da Rosenborg skapte sin tredje store mulighet i andre omgang. En lang ball havnet hos Tobias Mikkelsen i bakrommet. Alene med keeper prøvde han å lobbe ballen ballen i mål, men den trillet dessverre like utenfor den høyre stolpen.

Rosenborg presset på for seiersmålet på tampen av kampen, men til tross for kraftig dominans slet de med å komme til de helt store målsjansene. Dermed endte det med poengdeling og 0-0 på Lerkendal.