2 – 1 (0–0)

NM

21.08. 2013

Tilskuere: 7680

Rosenborg startet best på Lerkendal og satte Vålerenga under et stort press i åpningsminuttene. Oslo-laget lå høyt med forsvaret og det ble mye bakrom for RBK å løpe i, men den avgjørende pasningen var for svak ved flere tilfeller og de store sjansene uteble. Gjestene kom mer inn i kampen etterhvert og kom til et par farlige skudd fra distanse, som Daniel Örlund hadde full kontroll på. 27 minutter var spilt da hjemmelaget skapte kampens første målsjanse, og det var av den helt opplagte sorten. Stefan Strandberg slo et lang ball inn i boksen mot Alexander Søderlund. Angriperen vant duellen med to VIF-spillere og fikk til slutt kontroll på ballen, men avslutningen strøk den høyre stolpen.

Drøye fem minutter senere vart Rosenborg igjen farlig frempå, etter en nydelig kontring. Mike Jensen førte ballen sentralt i banen før han spilte fri Tobias Mikkelsen med en pressis ball. Den danske vingen prøvde å lobbe ballen Gudmund Taksdal Kongshavn som kom på halvdistanse, men ballen duppet litt for seint og gikk like over mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Avgjorde i siste angrep

RBK gikk offensivt til verks også etter pause og syv minutter ut i omgangen fikk de en gylden mulighet til å ta ledelsen. John Chibuike slo hardt inn foran mål og Vålerenga-klarerte ballen rett ut i returrommet til Mix. Fra syv meter banket han ballen like utenfor den venstre stolpen. Etter en god åpning dabbet kampen noen av, både i intensitet og kvalitet. 65 minutter var spilt da gjestene skapte sin første store mulighet. Jan Gunnar Solli prøvde lykken fra langt hold og avslutningen gikk rett i stolpen.

Like etterpå var "Troillan" nære ved å lykkes etter en fin overgang. Chibuike avanserte inn i boksen, vendte bort to forsvarsspillere, før han slapp ballen videre til innbytter Nicki Bille på yttersiden. Danskens førsøk fra skrått hold trillet like utenfor den venstre stolpen. Tolv minutter før slutt fikk omsider vertene betalt for dominansen. Mikkelsen fikk ballen på høyrekanten og la ballen perfekt ut til Søderlund, som banket ballen nede i det høyre hjørnet til 1-0.

Vålerenga prøvde å svare helt på tampen av kampen og satte inn midtstopper Giancarlo Gonzalez for å få mere trøkk på topp. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk. To minutter før full tid headet nevnte Gonzalez ned til Torgeir Børven som headet inn 1-1 fra kloss hold. Da trodde de fleste at kampen ville gå til ekstraomganger. Men "Super-Bille" ville det anerledes. I kampens siste angrep fikk Mikael Dorsin ballen på venstrekanten. Han la inn på bakre stolpe der den danske publikumshelten sto klar og stanget inn 2-1. Dermed er Rosenborg klare for semifinalen i NM 2013!