2 – 3 (1–1)

Tippeligaen

25.08. 2013

Tilskuere: 4034

Rosenborg fikk en pangåpning på kampen mot Sandnes Ulf da det ble angrepet rett fra avspark og Tobias Mikkelsen avleverte et hardt skudd som McDermott måtte slå til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket ble slått inn mot nærmeste stolpe av Ole Selnæs hvor Alexander Søderlund dro seg løs og headet Rosenborg i ledelsen.

I perioden etter målet var det hjemmelaget som skapte mest, og kom til flere skudd i RBKs 16-meter, men RBK-forsvarerne kom mellom. Etter en halvtimes spill gikk et skudd i Strandbergs arm og det ble dømt straffe til Sandnes Ulf. Den satte Aksel Berget Skjølsvik hardt i mål og lagene var like langt.

I sluttminuttene like før pause kom Rosenborg til et par skudd, hvor John Chibuike var nærmest med en avslutning mot nærmeste kryss fra ti meter, men McDermott fikk en hanske på ballen.

Mens Sandnes Ulf hadde et lite spillemessig overtak i førsteomgang, var det Rosenborg som tok over i starten av andre. Men selv om det meste skjedde Sandnes Ulfs halvdel de første 20 minuttene, uteble de store sjansene. Da smalt det i den andre enden av banen. Etter 69 minutter dro Fredrik Torsteinsbø seg innover og avsluttet fra 18 meter. Daniel Örlund var etter ballen, men den gikk under hanskene på keeperen og trillet i mål.

Rosenborg kjørte kampen etter Sandnes Ulfs ledermål og skapte flere store sjanser. Først gikk et skudd fra Chibuike via en forsvarer og like utenfor stolpen bak en utspilt McDermott. I det neste angrepet ble ballen slått på bakre stolpe hvor Reginiussen headet fra fem meter, men hjemmelagets keeper gjorde en febeerredning. På den påfølgende corneren ble det imidlertid for mye for Sandnes Ulf, da Tore Reginussen på mesterlig vis brassesparket inn 2-2 fra 13 meter.

I det siste ordinære minuttet fikk Pål André Helland muligheten til å vise frem sin beryktede venstrefot på et frispark fra 20 meter. Muligheten lot han ikke gå fra seg og klinket ballen hardt ned i keeperhjørnet og sikret med sitt første tippeligamål tre nye bortepoeng.