Rosenborg - Aalesund
2 – 1 (1–0)

31.08. 2013

Tilskuere: 14193

Rosenborg prøvde å sette Aalesund under et kraftig press fra første spark på ballen og hadde mye ballinnehav de første minuttene, uten å produsere de helt store sjansene. Gjestene var nærmest scoring i starten da Thomas Martiniussen fikk ballen på 15-16 meter etter en corner. Forsøket på halv volley gikk til side for mål. Etter skuddforsøket fra unggutten tok AAFK og fikk lagt et bra press på Rosenborg, som ble liggende dypt i banen. Men etter drøye tyve minutter produserte vertene sin første brukbare mulighet. En corner fra Tobias Mikkelsen havnet på bakre stolpe der Tore Reginiussen raget høyest i luften. Kapteinen fikk ikke et rent treff og headingen gikk et godt stykke over mål.

27 minutter var spilt da Rosenborg endelig lyktes. Mix fikk ballen sentralt i banen og sendte en millimeterpresis stikker til Mikkelsen. Dansken kom alene med keeper og tuppet inn 1-0 forbi Sten Grytebust. Den smakte godt for vingen som spurtet mot mot Kjernen for å feire. Laget fra Jugend-byen prøvde å svare umiddelbart og var svært nære da Akeem Latifu kom seg fri på høyrekanten. Innlegget gikk via Jonas Svensson og fikk en merkelig bue, før den landet på tverrliggeren. Dermed kunne Rosenborg gå til pause med 1-0. På tampen av omgangen fikk Aalesund muligheten til å utlikne da Abderazzaq Hamed Allah fikk ballen inne i boksen. Angriperen prøvde å sette ballen i det nærmeste hjørnet, men Daniel Örlund reddet mesterlig. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Det var en jevn åpning på andre omgang hvor lagene lå å følte på hverandre og ikke satset alt for mye offensivt. De store sjansene uteble og angrepene endte med skudd fra distanse, som ikke var i nærheten av å true verken Grytebust eller Örlund. Drøye 65 minutter var spilt da Aalesund fikk en gylden mulighet til å utlikne. Leke James herjet på høyrekanten før han slo ut til Michael Barrentes. Litt skrått fra syv-åtte meter prøvde han å plassere ballen nede i høyre hjørnet, men Örlund var nok en gang med på notene. Ti minutter senere fikk hjemmelaget frispark i farlig posisjon da John Chibuike ble felt. Alexander Søderlunds forsøk var knallhardt, men gikk dessverre like over tverrliggeren.

Det lå en Aalesund-scoring i luften og kvarteret før slutt fikk de uttelling på en dødball. Jo Nymo Matlands frispark havnet perfekt på pannebrasken til Peter Orry Larsen som stanget inn 1-1 bak en sjanseløs Örlund. Dermed var det duket for et spennende siste kvarter på Lerkendal. Men luften gikk ikke ut av Rosenborg av den grunn. Ikke når man har dansk dynamitt å sette inn. Fem minutter før full tid skulle Nicki Bille presentere seg for alvor. Innbytteren fikk ballen på venstrekanten og avanserte inn mot midten. Han driblet tre AAFK-spillere før han banket ballen i krysset! Dermed vant Rosenborg 2-1 over Aalesund.