Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Tromsø - Rosenborg
1 - 0 (1-0)

Tippeligaen

15.09. 2013

Tilskuere: 4945

Kampreferat:

Tromsø åpnet best på Alfheim og fikk flere cornere i åpningsminuttene, uten å skape farlige muligheter. Hjemmelaget sto høyt og hidret Rosenborg i å sette i gang eget spill, og kom etter hvert til flere gode skuddmuligheter som Daniel Örlund måtte hente frem gode redninger for å stoppe.

Men etter 24 minutter kom det fortjente målet til Tromsø. TIL rullet opp fra fra venstre mot høyre gjennom RBK-feltet og på 13 meter fikk Magnus Andersen stå umarkert og plasserte inn ledermålet.

Rosenborg våknet etter scoringen og kom seg inn i kampen. Christian Gamboa var villig med fremover fikk skapt trøbbel for Tromsøs venstreside, hvor RBK kom til flere gode innlegg. Fem minutter før pause kom det et innlegg som fant Nicki Bille, men dansken headet like over fra kloss hold.

Kampbildet forandret seg i andre omgang, hvor Rosenborg kom seg mye høyere på banen, mens Tromsø ventet på kontringsmuligheter. Rosenborg hadde god kvalitet pasningene, men begynte omgangen med få løpsinititativ, og dermed også få gjennombrudd.

De som imidlertid hele tiden tok initiativ var backene og tolv minutter ut i andre omgang var Rosenborg nær etter et innlegg fra Mikael Dorsin som Helland headet tilbake til Bille som avsluttet fra kloss hold. Men Marcus Sahlman var raskt oppe og slo ballen over tverliggeren.

Resten av laget meldte seg etter hvert mer på offensivt og Tromsø-forsvaret fikk mer å henge fingrene i. Rosenborg kom til mange innlegg og Perry satte også inn hodesterke Alexander Søderlund med 20 minutter igjen.

Rosenborg gikk nå med mange mann i angrep og oppholdt seg mye rundt Tromsøs 16-meter. Men det stemte dårlig på den siste tredjedelen og Tromsø hadde ganske god kontroll og fikk kontre. Hjemmelaget var nær å doble ledelsen etter 75 minutter da de fylte godt opp i RBKs 16-meter og kom til flere skudd som både RBK-forsvarerne og Daniel Örlund måtte i aksjon for å forhindre å ende med scoring.

Tromsø ble presset krafitg i sluttminuttene, men da John Chibuike bommet på ballen fra seks meter, ett minutt før full ordinær tid, var det klart at dette var dagen da det ikke ville seg for Rosenborg og dermed var det første serietapet siden april et faktum.

Chris Thomas Skogli