Rosenborg - Haugesund
1 – 1 (1–0)

20.09. 2013

Tilskuere: 11236

Rosenborg åpnet best på Lerkendal og hadde mye ballinnehav i åpningsminuttene, men det var Haugesund som skapte den første brukbare muligheten . Kristoffer Haraldseid dro deg inn fra venstrekanten å prøvde å skru ballen nede i det høyre hjørnet, men ballen gikk like utenfor stolpen. Etter det skulle det meste handle om vertene. I det påfølgende angrepet var det RBK sin tur til å prøve seg. Nicki Bille ble spilt fri og stormet inn i boksen, men fra litt skrått hold gikk avslutningen i nettveggen.

Midtveis i omgangen tok Rosenborg ledelsen. Mike Jensen vant ballen midt på Haugesund banehalvdel, avanserte, før han spilte fri John Chibuike inne i boksen. Fra 10-11 meter satte nigerianeren sikkert inn 1-0 i det venstre hjørnet. Gjestene prøvde å svare umiddelbart og var svært nære utlikning bare minutter senere. Et hardt innlegg havnet hos Christian Gytkjær, som avsluttet rett på Daniel Örlund fra kloss hold.

35 minutter var spilt da hjemmelaget var svært nære ved å øke ledelsen. Et innøvd cornertrekk havnet til slutt hos venstrebacken Jørgen Skjelvik. Upresset, fra 18 meter, banket han ballen mot det høyre hjørnet, men Per Morten Kristiansen reddet mesterlig. Like etterpå tråklet Pål Andre Helland seg gjennom Haugesund-forsvaret, men vinkelen ble litt for spiss og avslutningen gikk et lite stykke til side for mål.

Sen kalddusj

Rosenborg gikk offensivt til verks etter hvilen og så farlige ut neste hver gang de entret Haugesunds banehalvdel. To minutter etter sidebyttet fikk Chibuike rom på høyekanten, han spilte videre til Jensen, men avslutningen fra 16-17 meteren gikk like utenfor stolpen. Drøye ti minutter senere var de på farten igjen, anført av Nicki Bille. Den danske angriperen dro seg inn i boksen og avsluttet knallhardt mot det nærmeste hjørnet, men Kristiansen reddet med et tigersprang.

Midtveis i omgangen rullet vertene opp et praktangrep. Etter å holdt ballen i laget i en god periode havnet ballen til hus en Skjelvik på venstrekanten. Han slo pressist inn mot Bille, men han kom ikke nok over ballen og headingen gikk like over. Minutter senere burde kampen ha vært punkter. Bille rundlurte Joakim Våge Nilsen med "Zlatan-finten" før han slo inn mot Chibuike. Målscoreren ble stående helt umarkert, men avsluttet svakt rett på keeper fra 7-8 meter.

Mens RBK sløste sjanse på sjanse, var Haugesund særdeles effektive når sjansen bød seg fem minutter før slutt. En konring havnet til slutt til Gytkjær som stanget inn 1-1 fra kloss hold. Dermed var lagene like langt. Da satte hjemmelaget inn sluttspurten. To minutter før slutt var de farlig nær vinnermplet. Skjelvik slo et godt nnlegg på bakre stolpe hvor Bille raget høyest, men headingen gikk over mål.

Dermed endte det med poengdeling og 1-1 på Lerkendal.