2 – 1 (1–0)

NM

25.09. 2013

Tilskuere: 8738

Rosenborg åpnet best på Lerkendal og dominerte åpningsminuttene. Ti minutter var spilt da de skapte semifinalens første målsjanse etter et fantastisk soloraid av Ole Selnæs. Midtbanespilleren dro seg inn fra venstrekanten, lurte av et par Haugesund-forsvarere, men avslutningen stoppet Per Morten Kristiansen med en fin benparade. Like etterpå hadde vertene ballen i mål etter et hjørnespark. Avslutningen fra Stefan Strandberg gikk via Nicki Bille og i mål, men assistentdommeren vinket for offside.

Midtveis i omgangen Haugesund mere med i kampen og fikk lagt et viss press på vertene. Ved flere tilfeller var de nære ved å spille seg i gjennom RBK-forsvaret, men det ble med mye nesten for gjestene. I denne perioden hadde Rosenborg nok med å forsvare seg og slet med å få til sitt eget spill. Men hjemmelaget reiste seg og ti minutter før hvilen sendte de Lerkendal til himmels. Mix slo en nydelig crosser til Mikael Dorsin. Svensken slo inn i boksen, der Tobias Mikkelsen kom i hundre. Dansken headet ballen vakkert i det lengste hjørnet til 1-0. To minutter før pause var de nære ved å øke ledelsen. Mix og Mike Jensen kombinerte fint på utsiden av 16-meteren, men avslutningen fra Jensen gikk rett på keeper. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

Bille sørget for seieren

Selv om Rosenborg var det beste laget før pause, ville ikke Haugesund gi opp. Tre minutter ut i omgangen fikk de en gratismulighet. Jensen sentrer ballen til Christian Gytkjær. Han takker og bukker og setter inn 1-1 alene med Daniel Örlund. Dermed var lagene like langt i denne semifinalen. "Troillan" fortsatte å male på offensivt og 58 minutter var spilt da de igjen fant veien til nettmaskene. Denne gangen ved et hel-dansk samarbeid. Jensen slår inn i boksen til Mikkelsen, som forlenget ballen. Den havnet til slutt hos Nicki Bille som sikkert satte inn 2-1 fra kloss hold.

Rosenborg kontrollerte det meste som skjedde etter scoringen og nektet Haugesund å komme til de store sjansene. Gjestene satses alt offensivt i sluttminuttene, men vertenes forsvarsmur tok seg av det lille som kom. Dermed vant Rosenborg 2-1 over Haugesund og er klare for finalen i NM 2013!