Sarpsborg 08 - Rosenborg
1 – 2 (1–0)

29.09. 2013

Tilskuere: 4823

Det var hjemmelaget Sarpsborg 08 som var friskest i åpningsminuttene, og stresset Rosenborg litt med et veldig høyt press. Samuel driblet seg gjennom RBK-forsvaret, men fikk en litt for hard touch på ballen og Örlund fikk fanget ballen.

Rosenborg spilte seg inn i kampen og kom etter 19 minutter til sin første mulighet da Nicki Bille dempet et innlegg ned til Tobias Mikkelsen som avsluttet over fra kloss hold. Nå var Rosenborg virkelig på gang og skapte mye, spesielt via venstresiden. Først avsluttet Svensson fra kloss hold via en motspiller til corner, og like etterpå headet John Chibuike i tverligger.

Like før halvtimen ble rundet skjedde det mye på Sarpsborg Stadion. Først ble Aaron Samuel felt på veg gjennom RBK-forsvaret, og dommeren kunne fort blåst straffe, men RBK fikk kontre hvorpå hjemmelagets keeper Duwayne Kerr sto på 16-meterstreken da han plukket opp ballen og kunne fort pådratt seg rødt kort. Også denne gang valgte dommertrioen å ikke blåse.

Like før pause kom det en ny straffesituasjon. Et skudd gikk i magen på Stefan Strandberg, og denne gang valgte dommeren å blåse. Fra krittmerket var Aaron Samuel sikker og sendte Sarpsborg 08 i ledelsen.

Rosenborg kom bra i gang i andre omgang og Chibuike satte ballen i mål etter seks minutter. Men assistentdommeren signaliserte korrekt for offside. Rosenborg ble også snytt for en straffe etter en hands da timen var spilt.

Innbytterne sentrale i rask snuoperasjon

Chibuike var en konstant trussel mot Sarpsborg-forsvaret og etter 72 minutter utlignet han for Rosenborg. Innbytter Ole Selnæs brukte ballfølelse og teknikk da han forserte forbi flere motspillere og la presist ut til Nicki Bille, som med et perfekt timet innlegg bak Sarpsborg 08-forsvaret fant John Chibuike som bresidet ballen i mål.

Bare 82 sekunder senere hadde Rosenborg snudd det. Et nytt innlegg fra høyresiden ble halvklartert ut til en annen innbytter, Pål André Helland, som dempet ballen til seg selv og banket inn 1-2 fra 18 meter.

Sett bort fra et S08-hjørnespark som endte på toppen av tverliggeren hadde Rosenborg god kontroll på hjemmelaget i sluttminuttene og tok med seg alle poengene tilbake til Trondheim.