Rosenborg - Viking
2 – 1 (1–0)

3.11. 2013

Tilskuere: 15392

Viking hadde mye ballinnehav i åpningsminuttene på Lerkendal, men det var Rosenborg som var farligst foran mål. Fire minutter var spilt da de skapte kampens første store mulighet. Daniel Berntsen slo et presist innlegg fra venstre til Alexander Søderlund. I duell med to Viking-spillere tok han ballen ned på brystet, men avslutningen fra hjørnet av femmeteren gikk like til side for mål. Men fem minutter senere skulle det endelig lykkes for angriperen. Ole Selnæs satte i gang en kontring og avanserte over halve banen før han dyttet ballen ut til Tobias Mikkelsen. Dansken slo hardt inn til en umarkert Søderlund som satte inn 1-0 fra kloss hold.

Viking var nære ved å svare umiddelbart. En kontring havnet til slutt hos Yann-Erik de Lanlay, som hadde trukket inn i boksen. Han traff godt på halv volley, men Daniel Örlund vartet opp med en klasseredning. Ti minutter før hvilen hadde Viking ballen i mål, men scoringen til Patrik Ingelsten ble feilaktig annulert for offside. Dermed kunne RBK gå til pause med 1-0 ledelse.

Hjemmelaget startet best etter hvilen og tolv minutter ut i omgangen økte de ledelsen. Jørgen Skjelvik stormet i angrep fra egen banehalvdel og spilte vegg med Søderlund som flikket han fri i bakrom. Alene med Rune Almenning Jarstein trillet han ballen på tvers til Mikkelsen som enkelt satte inn 2-0 i det åpne målet. Da trodde de fleste at kampen var punktert. Men en tidligere RBK-spiller ville det anerledes. Drøye ti minutter senere fikk Trond Olsen ballen på egen halvdel. Han avanserte forbi halve RBK-forsvaret før han satte ballen hardt nede i det høyre hjørnet. Dermed 2-1 på Lerkendal og ny spenning i kampen.

Viking fikk blod på tann etter scoringen og jaktet febrilsk på utlikningsmålet, men uten å sette Örlund på de helt store prøvene. Rosenborg på sin side hadde også store muligheter til å punktere kampen, men lyktes ikke helt foran mål. Dermed endte til slutt 2-1 til Rosenborg. Strømsgodset klarte bare 0-0 borte mot Tromsø og det betyr at trønderne fortsatt er med i gullkampen.