Rosenborg fikk en drømmestart på årets siste seriekamp. Etter sju minutter fikk John Chibuike ballen uforstyrret på 18 meter og fra stillestående posisjon banket han ballen ned i høyre hjørne.

Men Lillestrøm var langt fra ufarlige, og skapte de største sjansene i perioden etter målet. Torstein Helstad ble spilt alene gjennom etter et knapt kvarter, men Örlund var våkent ute og fikk blokkert skuddet.

Så slo Rosenborg til igjen. Denne gang fikk Alexander Søderlund kranglet til seg ballen på venstresiden, kom alene med keeper Arnold Origi, som reddet avslutningen. Chibuike fikk tak i returen, men ble også blokkert. Da var alle gode ting tre for Mike Jensen som var tredjemann som fikk avsluttet. Han avsluttet via en motspiller og ballen gikk inn ved lengste hjørne.

Kampen jevnet seg ut på 0-2. Hjemmelaget hadde ballen mest, men Rosenborg var kompakte bakover og oppofrende i forsvarsspillet.

Lillestrøm måtte høyere opp i andre omgang, mens Rosenborg tålmodig ventet på overgangsmuligheter. Utover i omgangen tikket også meldingene inn om fire Strømsgodset-mål i Drammen, og når Haugesund i tillegg fikk rødt kort tidlig i omgangen ble det etter hvert klart hvor gullet skulle ende.

Men Rosenborg ville avslutte med stil og høstens store formspiller, John Chibuike var på riktig sted på en retur og banket inn sitt andre og Rosenborgs tredje for kvelden.

Men det holdt ikke for Rosenborg, da Strømsgodset gjorde jobben sin i Drammen og slo Haugesund 4-0. Dermed endte Rosenborg på andreplass i Tippeligaen og vi gratulerer med det Strømsgodset som seriemestre 2013.