4 – 2 (1–1)

NM

24.11. 2013

Tilskuere: 24828

Molde hadde mye ballinnehav i førsteomgangen på Ullevaal stadion. Rosenborg lå kompakt og satset på kontringer. Lagene lå å følte på hverandre og det var tydelig at mye sto på spill i denne finalen. Det var lite sjanser de første 45 minuttene, men da drøye kvarteret var det noen intense minutter hvor det skjedde mye. Og det var Molde som tok ledelsen. En corner havnet ute i returrommet til Knut Olav Rindarøy. På halvvolley banket han ballen i mål. Men Rosenborg skulle svare minuttet senere. Mix fikk ballen på utsiden av boksen, avanserte på tvers, før han banket ballen opp i venstre kryss. For en scoring av midtbanespilleren ! Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Rosenborg startet best etter hvilen og fire minutte var spilt da de fikk hjørnespark. Ole Selnæs slo presist inn og Tore Reginiussen stupte ballen i mål fra kloss hold. En perfekt start på omgangen for Rosenborg. Etter scoringen tok Molde over det meste av spillet og det lå en utlikning i luften. Drøye tyve minutter før slutt kom den. En corner havnet hos Vegard Forren på bakre stolpe. Han headet ballen inn til Jo Inge Berget som banket inn utlikningen. Per Joar Hansen gjorde grep og satte innpå Nicki Bille, og dansken fikk en gedigen sjanse til å sende RBK i føringen. Tobias Mikkelsen ble spilt fri på venstrekanten og slo inn foran mål. Ballen havnet hos Forren som sendte klareringen rett til Bille på bakre stolpe, men avslutningen gikk i nettveggen.

Åtte minutter før full tid tok Molde ledelsen. Mike Jensen felte Berget på utsiden av 16-meteren. Hoseth skrudd ballen over muren og i det høyre hjørnet. Da måtte Rosenborg jakte utlikning. Og de var millimetere i fra å lykkes. Innbytter Pål Andre Helland slo et hardt innlegg bak forsvaret til Molde. Både Bille og John Chibuike kom i hundre for å skli ballen i mål, men de var en skostørrelse unna. På overtid falt avgjørelsen. Innbytter Tommy Høiland snappet ballen fra Stefan Strandberg og tuppet ballen i det vestre hjørnet. Dermed tapte Rosenborg finalen 4-2.