Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Rosenborg - Viking
2 – 2 (0–0)

Tippeligaen

29.03. 2014

Tilskuere: 16287

Kampreferat:

Etter et kvarters spill kom sesongens første sjanse på Lerkendal Stadion, og det var Morten Gamst Pedersen som testet Arild Østbø med et skudd fra 20 meter. Skuddet var hardt, men traff rett på keeper. Etter halvspilt omgang var det Viking som var farlig frempå. Etter et brudd på RBKs halvdel ble Veton Berisha spilt gjennom og kom alene med Alexander Lund Hansen. Men Rosenborgs sisteskanse stupte ned og fanget ballen like foran foten til Viking-spissen.

Det ble mye dueller og en del ballmist fra begge lag før pause, med Rosenborg skapte et muligheter på dødball. Med Gamst Pedersen har også Rosenborg fått lange innkast, som kan bli farlige med hodesterke spillere foran mål, og etter en drøy halvtime ble det kaotisk i Viking-feltet etter et Gamst-kast. Alexander Søderlund var nær ved å få skutt fra fem meter, men ble presset nok til at det ikke ble farlig.

Viking startet den andre omgangen best og etter en corner ni minutter ut i omgangen måtte en strålende Lund Hansen nok en gang vise en av sine reaksjonsredninger på et skudd fra Berisha fra ti meter. Etter hvert spilte Rosenborg seg opp og Per Verner Rønning var centrimetre fra å heade et hjørnespark i mål etter en knapp time.

Rosenborgs gode periode vedvarte og det tok ikke lang tid før det betalte seg med scoring. Etter 64 minutter spilte Nicki Bille ballen til Mix, som forserte langs 16-meterlinja og satte ballen tilbake i hjørnet. Østbø var på ballen, men ikke nok til å hindre at Rosenborg tok ledelsen.

Og bare fire minutter senere skulle ledelsen dobles. Christian Gamboa skaffet frispark nede ved dødlinja, og på det påfølgende legget på bakre stolpe fløy Mikael Dorsin gjennom feltet og headet ballen hardt i mål.

Mot slutten av kampen ble det mange dueller og dødballer, og Viking slo mye inn mot RBKs midtforsvar. Det hodesterke Rosenborg-forsvaret hadde kontroll i hodeduellene, men ikke på innbytter Bödvarsson langs bakken. Først var det en dårlig heading tilbake til keeper fra Rønning som Bödsvarsson snappet opp og satte i mål, og et par minutter senere ble samme man spilt i bakrom og lobbet inn utligningen. Dermed ble det poengdeling for Rosenborg i årets første seriekamp.

Chris Thomas Skogli