1 – 1 (0–0)

Tippeligaen

5.04. 2014

Tilskuere: 9049

Rosenborg fikk en problematisk start på kampen etter at Christian Gamboa fikk en vridning i kneet allerede etter knapt åtte minutters spill og måtte byttes ut.

Begge lag ville angripe fra start og det endte med flere halvsjanser til både Aalesund og Rosenborg. Hjemmelaget fikk flere ganger lagt inn fra sin venstreside etter at Gamboa var borte, mens Rosenborg var spesielt farlige på presise dødballer fra Morten Gamst Pedersen.

Etter 20 minutter kom Aalesund til to store sjanser i det samme angrepet, men Alexander Lund Hansen vartet opp med to enormt gode prestasjoner. Det var etter et dårlig tilbakespill at Leke James snappet ballen og kom alene med RBK-keeperen, men Lunna gjorde seg stor og stoppet skuddet fra kloss hold. Returen gikk til Barrantes som klinte til mot motsatt hjørne, men Lund Hansen var rask og fikk slengt seg så lang han var og fikk akkurat en hanske på ballen.

John Chibuike var mye involvert i mellomrommet og spilte skapte flere ganger trøbbel for Aalesund-forsvaret med gode pasninger ut til kantspillerne. Men det gjensto en del på kvaliteten foran mål i den første omgangen. I den andre enden av banen slet Rosenborg mye med duoen Barrantes og James, hvor Barrantes gang på gang fant James gode pasninger, hvorpå James kom seg løs og fikk avlevert flere skudd fra 16-17 meter. Riku Riski kom til et skudd fra kanten av 16-meteren like før pause, men ballen gikk ti centimeter utenfor stolpen og det var målløst til pause.

Hjemmelaget skulle også åpne den andre omgangen best. Allerede to minutter kom Michael Barrantes alene med Lund Hansen, men heldigvis for Rosenborg satte han ballen i tverliggeren. Det var tydeligvis nok til å vekke Rosenborg som i perioden etterpå tok tak i kampen og skapte flere sjanser, men uten å finne veien til mål.

Det gjorde derimot Peter Orry Larsen som etter 57 minutter klemte til fra 17 meter. Alexander Lund Hansen så ikke utgangen på skuddet og fikk dermed ikke reagert før ballen gikk i mål i nærmeste kryss. En fortjent ledelse til Aalesund.

Men Rosenborg var langt bedre etter enn før pause og etter flere forsøk kom utligningen. 75 minutter var spilt da Riku Riski fikk muligheten fra 20 meter, og i stede for å bruke kraft valgte å rolig plassere ballen inn ved stolperoten, og med det scoret finnen sitt første mål for Rosenborg.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen de siste 15 minuttene og på overtid kom den store muligheten til å avgjøre kampen til RBKs fordel. På et frispark fra høyre fikk Tore Reginiussen headet fra seks meter, men avslutningen gikk like utenfor stolpen! Dermed ble det uavgjort i Ålesund for tredje gang på rad.