2 – 2 (1–1)

Tippeligaen

21.04. 2014

Tilskuere: 5261

Bodø/Glimt fikk en drømmestart med scoring allerede etter sju minutter. På en rask overgang ble Abdurahim Laajab spilt i bakrom og vippet ballen over Alexander Lund Hansen til 1-0.

Men Rosenborg svarte umiddelbart. Mix dro seg inn sentralt fem minutter senere og spilte til Alexander Søderlund som på ett touch spilte fri Gamst Pedersen, som rolig plasserte ballen i mål ved lengste stolpe. Hans første mål for RBK.

Rosenborg tok over banespillet etter åpningsmålene, mens Bodø/Glimt satset på kontringer. Etter en halvtime kom den andre store muligheten til Rosenborg da et frispark fra Gamst ble slått presist inn foran mål og Strandberg stupte frem og fikk foten på ballen. Men avslutningen fra sju meter gikk rett på keeper.

Etter en offensiv av Bodø/Glimt like etter pause gikk kampbildet tilbake til slik det var i første omgang. Rosenborg trillet ball, men slet med å bryte gjennom Glimt-forsvaret, mens hjemmelaget kom på sporadiske overganger.

Men etter en drøy time fikk Rosenborg endelig ny uttelling for det store ballinnehavet. Et langt angrep endte opp med at Gamst flikket ballen over Glimts forsvarsfirer til Søderlund som banket ballen inn fra kort hold.

Også de to neste angrepene var nær ved å ende med RBK-scoring, og Gamst var involvert i begge. Først slo han et frispark mot første stolpe, hvor Alexander Søderlund stupte frem og fikk hodet på ballen, men headingen gikk rett på keeper. Like etter var det Mix som kom rundt på høyrekanten og slo ut 45 grader, hvor Gamst kom på et godt løp og banket ballen like over.

Rosenborg så ut til å levere en av årets beste kamper, og virket å ha god kontroll. Men igjen ble det nervøst bakover og da trengte ikke Bodø/Glimt mange muligheter på å komme tilbake. Etter 81 minutter bød muligheten seg etter et avventende forsvarspress av Rosenborg i egen 16-meter og ballen endte til slutt opp til Trond Olsen som banket inn 2-2 fra ti meter.