Det var tempo og underholdning fra start da Rosenborg dro til Fannrem for å møte Orkla i den første NM-runden. Nils Arne Eggens mannskap holdt på å sjokkere med scoring direkte fra start, men Rosenborg slapp unna. Det skulle derimot være et tegn på et Orkla-lag som Eggen hadde satt sitt tydelige preg på.

Orkla kom til flere gode skuddmuligheter i åpningsminuttene, mens Rosenborg var upresise på den siste tredjedelen. Men da Tobias Mikkelsen fikk sjansen fra 18 meter etter elleve minutter, lot han den ikke gå fra seg og skuddet snek seg inn ved lengste stolperot.

Det skulle bli en jevnspilt førsteomgang, og Orkla kom inn i en veldig god periode midtvegs i første omgang. Først var det passivt forsvarspress av RBK og bra pasningsspill av Orkla som gjorde det mulig for hjemmelaget å levere et skudd som gikk like utenfor lengste kryss fra 20 meter.

Rosenborg tok mer over utover i andre omgang, men Orkla var hele tiden farlige på overganger med sist raske og presise spill, spesielt gjennom venstresiden. Rosenborg slet med å finne veien til mål, og Tore Reginiussen nettsuser på en dødball etter 73 minutter ble avblåst for offside.

Da gikk det bedre på en ny dødballsituasjon sju minutter senere. Ole Selnæs slo inn fra høyre og denne gangen var Reginiussen akkurat på riktig side av offsidelinja og headet ballen i en bue over keeper og i mål.

Seks minutter senere fastsatte Alexander Søderlund sluttresultatet til 0-3 med et skudd fra spiss vinkel. Rosenborg er med det videre til andre runde i NM.