5 – 2 (2–1)

Tippeligaen

27.04. 2014

Tilskuere: 14378

Etter en sjansefattig åpning skulle Brann finne veien til mål på oppgjøres første mulighet. Rosenborg mistet ballen enkelt inne på Branns halvdel og gjestene kontret raskt. Rosenborg rakk aldri å komme tilbake med nok folk til å hindre at Kasper Skaanes kom alene med Alexander Lund Hansen og satte inn ledermålet.

Men det skulle ikke ta lang til før Rosenborg svarte. På et frispark midt på Branns halvdel fem minutter senere svingte Gamsten ballen inn med sin enorme presisjon og foran mål knuste Reginussen alle i lufta og headet inn utligningen.

Rosenborg presset Brann etter utligningen, og ni minutter senere var kampen snudd. Også denne gang var det forsvarerene som markerte seg, da Stefan Strandberg fikk stusset et innkast til Mix og Jonas Svensson satte ballen i mål fra seks meter.

Gutta i svart og hvitt sto med et høyt press og gjorde det bra. Flere ganger ble Brann stresset og ga fra seg ballen i farlige situasjoner. Etter 39 minutter stjal Mike Jensen ballen på 25 meter og klemte til. Det harde skuddet hadde riktig høyde, men gikk like utenfor.

Rosenborg fortsatte å produsere muligheter i andre omgang, og etter fem minutter kom Jørgen Skjelvik på et godt løp hvorpå han fikk lagt ut 45 grader fra venstre. I 16-meteren kom Daniel Berntsen og satte ballen like over via keeper.

Brann var veldig effektive og fikk sin andre sjanse og sitt andre mål etter en times spill da Mike Jensen mistet ballen på egen halvdel og Kasper Skaanes ble spilt gjennom sentralt. Den unge bergenseren var igjen kald alene med Lund Hansen og satte inn 2-2.

Men Mike Jensen gjorde fort opp for seg. Fire minutter etter målet klemte han til fra drøyt 20 meter, knallhardt i mål ved lengste stolpe. Et nydelig mål av den danske midtbanespilleren.

Det skulle bli en innholdsrik og actionfylt avslutning på kampen. Brann måtte fremover og Rosenborg fikk gode kontringsmuligheter. Med raske spillere som Riku Riski på banen ble det mye å håndtere for Brann-forsvaret, og etter 76 minutter ble Riski spilt gjennom på høyresiden og ble felt av Badji. Dermed fikk Rosenborg straffespark, som Alexander Søderlund trygt plasserte i mål.

Nicki Bille kom på banen på tampen til trampeklapp fra Lerkendal-publikummet, og svarte på aller beste vis. Rosenborg fikk en ny straffe ett minutt før full tid, og selvsagt var det Nicki Bille som stilte seg opp ved krittmerket. Han banket ballen i mål og Rosenborg slo Brann hele 5-2!