Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Sogndal - Rosenborg
1 – 2 (1–1)

Tippeligaen

1.05. 2014

Tilskuere: 4068

Kampreferat:

Sogndal gikk ut med et høyt press mot Rosenborg og fikk betalt umiddelbart. Etter flere gode halvsjanser fikk hjemmelaget hjørnespark etter sju minutter og på innsvingeren fra Valgardsson fikk Otoo stå helt umarkert på fem meter og plasserte enkelt inn ledermålet.

Rosenborg var rystet det første kvarteret, men jobbet for å ballen ned på bakken. Da kom også det offensive spillet, men oppofrende SIL-forsvarere fikk stoppet innleggsforsøkene. Da var det godt å ha god dødballkvalitet, for på et kast etter en knapp halvtime stusset Strandberg ballen bakover inn i feltet, og Tore Reginussen fikk frem en fot og satte inn sitt tredje mål på en uke.

Mot slutten av omgangen ble det mye Rosenborg. Først var Reginiussen svært nær ved å sette inn sitt andre for kvelden etter et presist Gamst-frispark, mens Gamst selv holdt på å få en fot på et hardt innlegg fra høyre noen minutter senere.

Rosenborg fikk opp balltempoet i andre omgang og fikk også ballen med på bakken. Åtte minutter var gått da Mix spilte Mikael Dorsin på en overlap og venstrebacken slo presist på bakre stolpe. Der var Alexander Søderlund sterkest og headet ballen tilbake i mål og Rosenborg hadde snudd kampen.

Sogndal fikk noen hjørnespark like etter målet og Mahatma Otoo var svært nær ved å score kanskje årets mål med et brassespark fra 13 meter som gikk i krysstanga bak Lund Hansen. Videre styrte Rosenborg alt på Fosshaugane frem til sluttminuttene. Da fikk Sogndal et frispark av det meget billige slaget på 17 meter som Ørjan Hopen fikk skrudd forbi muren, men Lunna var nede og holdt ballen.

Etter skremmeskuddet tok Rosenborg tilbake kontrollen og tok til slutt fortjent med seg alle poengene tilbake til Trondheim.

Chris Thomas Skogli