Rosenborg møtte et offensivt og aggresivt hjemmelag i den første NM-runden. Namsos var raskt oppi ballfører og forhindret Rosenborg i å komme til mange store sjanser i starten av kampen. Bakerst hadde Namsos en 16-åring som hadde en veldig god kamp defensivt, blant annet med en feberredning da ballen ble headet mot krysset fra kloss hold tidlig i den første omgangen.

Men etter 23 minutter kom det første målet. En god Marek Sapara ble spilt igjennom og satte ballen rolig til høyre for keeper. Ti minutter senere doblet Sapara ledelsen da Namsos-keeperen måtte gi retur etter et skudd fra Storflor. Sapara var raskt fremme og satte ballen i nettaket.

Det var heller sjansefattig i den første omgangen og det sto fortsatt 0-2 da dommeren blåste for pause.

Namsos-spillerne var noe mer slitne i den andreomgangen, og det åpnet seg mer rom for RBK. Først kom Fredrik Stoor seg rundt på høyrekanten og prøvde et skudd. Det fikk litt for mye skru utover, men Øyvind Storflor kom på bakre stolpe og satte ballen i mål.

Etter 63 minutter fikk RBK corner ved Marek Sapara. Namsos-keeperen fikk bokset ballen ut, men Kone satte returen i mål. Kone fikk også sitt andre mål noen minutter senere da han satte inn en straffe, og det sto 0-5. I mellomtiden kom Thomas Valø inn for Rosenborg, til sin første kamp for A-laget.

Noen minutter før slutt var det Namsos sin tur å få straffe. Borkmo var som vanlig sikker fra straffemerket og reduserte for vertene, og 1-5 ble også sluttresultatet i en ikke altfor underholdende kamp på et litt rufsete underlag.