0 – 2 (0–1)

4.05. 2014

Tilskuere: 18227

Rosenborgs støtteapparat fikk litt å bryne seg på i timene før kampstart mot Molde. Først måtte kaptein Reginiussen kaste inn håndkledet på grunn av sykdom, og så ble Jonas Svensson dårlig under oppvarminga og måtte også melde forfall. Inn kom Mikael Dorsin (midtstopper) og Tobias Mikkelsen (høyreback).

Kampen åpnet jevnt med en halvsjanse til begge lag. Først var det Strandberg som klarerte like over eget mål, før en Molde-forsvarer stusset ballen mot Molde-målet et par minutter senere, men keeper slo ballen til hjørnespark.

Men etter en halvtimes spill rotet Rosenborg det til for seg selv. En ball ble slått i bakrom og Dorsin og Lund Hansen kommuniserte ikke bra nok, hvorpå Lund Hansens klarering gikk rett i beina på Gulbrandsen som kunne spasere ballen i tomt mål til 0-1. Like etterpå satte Guldbrandsen ballen i mål på nytt, men ble avblåst for offside.

Per Joar Hansen tok grep i pausen og satte innpå Nicki Bille. Samtidig la Rosenborg om til en 4-4-2-formasjon, og fikk mer kraft sentralt på topp. Men RBK slet med å finne rytme og da lagene nullet ut hverandres overtak ble det nok en sjansefattig omgang. Rosenborg forsøkte å spille seg gjennom Molde-forsvaret, men ble for upresise, mens Molde kom på enkelte kontringsforsøk.

Rosenborg måtte etter hvert flytte opp folk og la om til tre spillere i forsvaret og fikk mer trykk i angrepsspillet. Ti minutter gjensto da Søderlund fikk en bra mulighet etter hjørnespark, men headingen gikk like over. Noen minutter senere kom RBK til et bra innlegg fra venstre og Nicki Bille stupte frem foran mål. Men symtomatisk for kampen gikk ballen akkurat den retningen den ikke skulle gjøre - utenfor.

Da Rosenborg ikke traff på mulighetene sine, viste Moldes Per Egil Flo hvordan det skulle gjøres. På et hjørnespark etter 87 minutter fikk han stå umarkert på returen og banket inn 0-2 fra 14 meter. Dermed vant Molde med to mål på Lerkendal, Rosenborgs første hjemmetap i Tippeligaen på et drøyt år.