Kolstad tok i mot Rosenborg til cupfest i Parken da den andre NM-runden ble spilt onsdag. Hjemmelaget gikk ut offensivt med stor giv og skapte også den første målsjansen på et skudd etter sju minutter. Örlund fikk hanskene på ballen og Rønning fikk slengt frem en fot på returen. Like etterpå fikk Nicki Bille keeper ut i full strekk i motsatt ende av banen.

Kolstad jobbet hardt begge veier, men da John Chibuike fikk satt inn kveldens første etter et gjennomspill fra Nicki Bille etter 23 minutter, raknet det. To minutter senere var rollene snudd da Chibuike spilte gjennom Bille som vakkert vippet ballen over keeper til 0-2.

En drøy halvtime var spilt da det tredje målet kom. Tobias Mikkelsen la igjen ballen i feltet og landsmann Bille plasserte inn sitt andre. John Chibuike ville ikke være noe dårligere og satte sitt andre mål etter en halvklarering to minutter senere.

Etter 37 minutter kom det en gigantsjanse til Helland, som stupheadet på bakre stolpe. Han kunne nesten ikke tro det selv da han ikke traff ballen på åpent mål fra én meter, men tok det hele med et smil. For Nicki Bille kompletterte sitt hattrick like før pause og sørget for en 5-0-ledelse til Rosenborg da lagene gikk i garderoben.

Kolstad gikk ut til andre omgang med ny giv, og skulle få sin fortjente redusering. Mats Bjerkan utnyttet at Rosenborg tapte to dueller på rad i feltet og satte inn Kolstads første bare to minutter ut i omgangen.

Men to minutter senere slo Rosenborg tilbake. Gamst Pedersen chippet et utspark fra Örlund i bakrom og Chibuike kom alene med keeper. På halvspretten satte nigerianeren ballen i mål ved stolperoten. Chibuike skulle også være innvolvert i det neste målet to minutter senere da han stjal ballen fra en forsvarsspiller og Rosenborg kom med to spillere mot keeper. Chibuike spilte ballen uselvisk til Nicki Bille som rolig satte inn 1-7.

Men fortsatt skulle det scores mange mål. Helland fikk slått tilbake etter missen i førsteomgang da han limte ballen i krysset fra spiss vinkel etter 58 minutter, og seks minutter senere satte han inn sitt andre mål på en retur.

Kolstad fikk redusere til 2-9 gjennom et skudd fra 17 meter av Alexander Mosbakk, men det skulle bli tosifret til Rosenborg. Etter 83 minutter headet Chibuike et innlegg forbi keeper og i mål, og sørget dermed for at sluttresultatet i Parken ble 2-10.