Rosenborg - Stabæk
1 – 3 (0–1)

16.05. 2014

Tilskuere: 20442

Rosenborg ønsket å by til fotballfest på et fullsatt Lerkendal og etter ett minutt kom den første store dobbelsjansen. På et overgang ble Riku Riski spilt alene gjennom, men satte ballen i tverliggeren. Returen banket Tobias Mikkelsen i stanga!

Gjestene fra Bærum hadde et bra pasningsspill, men Rosenborg fikk flere gode overgangsmuligheter. Men det kom litt for få spillere til å skape de store mulighetene. Etter halvspilt omgang kom den andre gode Rosenborg-muligheten på et innlegg fra venstre som gikk over keeper. Søderlund stupte frem på bakre stolpe, men var noen centimetre fra å treffe ballen.

Like etterpå hadde Rosenborg frispark ved dødlinja og Morten Gamst Pedersen skulle slå inn. Han traff muren, hvorpå Stabæk kontret. Fredrik Brustad ble spilt alene med Alexander Lund Hansen og sendte Stabæk i føringen.

Rosenborg forsøkte å riste det av seg og Riku Riski kom på et bra raid etter en drøy halvtime. Han gikk forbi to spillere på venstresiden før han la in foran mål. Der kom Alexander Søderlund i stor fart, men ikke raskt nok til å få et kontrollert skudd og ballen gikk over mål. Noen minutter senere var det Dorsin som var servitøren, mens Riski satte ballen over mål.

I andre omgang måtte Rosenborg begynne å treffe på mulighetene og da sto kapteinen frem. På et hjørnespark sju minutter ut i omgangen rev Reginiussen seg løs fra markeringen og headet inn utligningen.

Rosenborg kjørte på etter målet og kom til flere avslutningsmuligheter. Blant annet kom Mikkelsen og Søderlund to mot én mot keeper. Mikkelsen trillet ballen til Søderlund som bommet på åpent mål.

Da fikk RBK svi i andre enden av banen. I etablert forsvar det ikke press på ballfører Adu som var på 18 meter, og han fikk slått på bakre stolpe hvor innbytter Luc Kassi fikk ladet høyrefoten og banket inn et nytt ledermål til gjestene.

Vondt ble verre etter 79 minutter. Igjen fikk Stabæk kontre og Franc Boli ble spilt i bakrom. Alene med Lund Hansen tok han likegodt tunnell på keeper og sendte Stabæk opp i en 1-3-ledelse.

Rosenborg fortsatte å skape sjanser så lenge det var kamp. På overtid kom kveldens tredje i aluminiumen, denne gangen fra Stefan Strandberg. Men denne dagen ville det seg virkelig ikke foran mål for Rosenborg, som måtte seg seg slått 1-3 av Stabæk.