Sarpsborg 08 - Rosenborg
1 – 1 (0–1)

19.05. 2014

Tilskuere: 4618

Rosenborg åpnet med en stor målsjanse etter knappe tre minutter da Daniel Berntsen spilte ut til Mikkelsen som slo inn foran mål. Der var Bille fri og avsluttet like utenfor.

Det gjorde ikke Jonas Svensson da han fikk sjansen fra fem meter etter en corner knappe halvtimen ut i kampen. Ballen gikk via keeper og mellom bena på spilleren på borteste stolpe før den endte i mål!

RBK ble litt passive i forsvarspresset etter målet, men Sarpsborg klarte ikke å straffe Rosenborg. Dermed sto 0-1 seg til pause.

Rosenborg startet andre omgang med en dominans i banespillet, men lot hjemmelaget ta over styringen. Sarpsborg hadde gode enkeltspillere som skapte trøbbel og etter 58 minutter kom Aaron Samuel rundt på høyresiden og slet seg forbi Strandberg. Han kom til avslutning, men Reginiussen fikk akkurat blokkert til hjørnespark.

Ti minutter senere, etter en god Sarpsborg-periode måtte utligningen komme. Samuel slo en god pasning mellom RBK-forsvaret og Lund Hansen, og på bakre stolpe dukket innbytter Tokstad opp og satte inn 1-1.

Etter utligningen kjørte Sarpsborg kampen, mot et RBK som var på hæla. Aaron Samuel vendte bort Strandberg og satte ballen like utenfor fra 18 meter noen minutter senere, og Rosenborg hadde i en periode nok å gjøre i egen 16-meter.

Men det bød seg også noen overgangsmuligheter. Jørgen Skjelvik ble spilt alene med keeper etter 75 minutter, men fikk et veldig dårlig mottak og keeper fikk klarert.

Det var hjemmelaget som så farligest ut i sluttminuttene, men kampen endte 1-1 og lagene fikk med seg ett poeng hver.