Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Strømsgodset - Rosenborg
1 – 1 (0–0)

Tippeligaen

24.05. 2014

Tilskuere: 6427

Kampreferat:

Det ble en jevn åpning på kampen på Marienlyst, men Strømsgodset skapte den første sjansen da Vilsvik spilte fri Junior som bommet på ballen alene med Lund Hansen. Daniel Berntsen svarte like etterpå med et langskudd som gikk like over.

Mot slutten av første omgang tok Rosenborg over og skapte flere gode muligheter. På en overgang etter 40 minutter gikk Nicki Bille i bakrom og spilte ballen til Mikkelsen foran mål. Men Kwarasey timet utrusningen sin perfekt og lobben til Mikkelsen gikk fem centimetre over tverliggeren.

Et minutt senere var det Bille som selv var nær da han mottok ballen på seks meter, men mottaket var litt for hardt og skuddet gikk over. Den gode perioden på slutten gjorde at RBK totalt sett var hakket bedre enn hjemmelaget før pause.

Ronny Deila byttet inn Thomas Sørum i pausen og det tok bare sju minutter før han fikk betalt. Sørum lurte offsidefella og tok ned ballen på glitrende vis før han plasserte ballen i mål ved borteste stolpe.

Men ledelsen skulle ikke holde lenge, for en positivt tent Nicki Bille var målrettet og god da han brukte kraft og smidighet fem minutter senere. Han tok med seg ballen innover langs 16-meterstreken og plasserte ballen tilbake i mål bak Kwarasey.

Både Rosenborg og Strømsgodset måtte justere om etter skader. Først var det innbytter og målscorer Sørum som måtte ut etter en kollisjon med reklameskiltet bak mål, mens Gamst Pedersen måtte av banen med en mer usikker skadegrunn. Til slutt måtte også Lund Hansen kaste inn håndkledet etter en duell i feltet.

Det ble alt i alt en åpen andreomgang mellom to lag som begge gikk for seieren. Men Rosenborg gjorde en god defensiv jobb, spesielt i backfireren, og midtstopperne sto frem med flere avgjørende og oppofrende aksjoner. I andre enden av banen var hadde RBK flere potensielt store muligheter, men det ble gjort endel feilvalg offensivt og dermed uteble også det avgjørende målet.

Det gjorde sitt til at kampen endte 1-1 og lagene sto igjen med ett poeng hver.

Chris Thomas Skogli