Rosenborg - Lillestrøm
3 – 1 (1–0)

9.06. 2014

Tilskuere: 11617

Per Joar Hansen fikk mye å tenke på i timene før kampstart etter at Stefan Strandberg av utenomsportslige årsaker ikke ville starte kampen. Og bare ti minutter ut i første omgang måtte Nicki Bille ut med skade.

Men innbytter Søderlund og Rosenborg gikk i strupen på Lillestrøm og var det dominante laget fra start på Lerkendal, men uten å skape store målsjanser. Den første store muligheten var det Lillestrøm som kom til, da Moryke Fofana fikk avslutte upresset fra tolv meter, men traff så dårlig at Örlund enkelt plukket ballen.

Rosenborg fortsatte å ha mye ballbesittelse, men det var vanskelig å spille seg gjennom et veldig kompakt Lillestrøm-lag. Da var det viktig å være effektive når sjansen først kom, og det var Ole Selnæs etter 38 minutter. Etter en et innkast fra høyre fikk ikke Lillestrøm klartert og Selnæs en skuddmulighet fra 14 meter og banket inn ledermålet i nærmeste hjørne.

Andre omgang startet med en kjempesjanse til Rosenborg. Riku Riski lurte bort to Lillestrøm-spillere og fikk lagt inn fra høyre. Ballen gikk forbi mange spillere før den nådde en Gamst Pedersen i ubalanse på bakerste stolpe. Gamst fikk likevel avsluttet og kun en refleksredning fra Origi hindret scoring. Like etter kontret Lillestrøm og denne gang var det Örlund som måtte til pers. Også han stoppet avslutningen.

Men Lillestrøm skulle til slutt få utligningsmålet. Etter et hjørnespark klarerte Rosenborg ut til midten av banen, men ballen gikk til en Lillestrøm-spiller som spilte fort i bakrom. Bak en ujevn backlinje var Frode Kippe våken, kom alene med keeper og banket inn 1-1.

Rosenborg var litt rystet etter målet, men spilte seg opp. Da angrepsspillet skortet litt var Rosenborg avhengig av en enkeltmannsprestasjon, og det kom som bestilt fra Tobias Mikkelsen. Etter en retur fikk han ballen på 30 meter og banket den i mål! En sterk prestasjon av dansken.

Og to minutter fikk Lerkendal-publikummet se god gammel Rosenborg-fotball da Jonas Svensson kom på overlap på høyresiden og la over på bakre stolpe hvor Riku Riski plasserte inn 3-1 på direkten til stor jubel for de 11 617 tilskuerne på Lerkendal.

Rosenborg dominerte i perioden rundt målene og slapp heller ikke til Lillestrøm mot slutten av kampen. Dermed kunne hardtkjempende Rosenborg-spillere gå i garderoben med tre fortjente poeng.