Det ble en jevn åpning mellom to lag som begge ville angripe så fort de hadde ballen. Det gjorde at tempoet var høyt, men mens presisjonen var det motsatte. Start var gode på å spille seg rundt på sidene og kom til flere innlegg som nesten endte med hodedueller foran mål.

Rosenborg var litt utålmodige i spillet det første kvarteret, men fikk etter hvert roet seg ned med ball. Etter 20 minutter ble ballen spilt til Riku Riski på høyresiden, som tok med seg ballen med et lekkert hælspark. Tobias Mikkelsen kom på et bra løp i midten og og fikk ballen. Han avsluttet via Håkon Opdal, som fikk en hanske på ballen. Han klarte imidlertid ikke å stanse det harde skuddet bra nok til å hindre at Alexander Søderlund fikk pirket ballen i mål på bakerste stolpe.

Etter målet var det Rosenborg som var best i banespillet og det var ikke ufortjent da en tøft presset Ole Selnæs etter 36 minutter fikk levert en presis pasning til Riku Riski sentralt og finnen med den store farten løpte seg fri fra to forsvarere og plasserte inn Rosenborgs andre.

Start fikk sin store sjanse til redusering et drøy minutt før pause da Rosenborg mistet ballen på egen halvdel og Start kom seg rundt på venstresiden. Ballen ble spilt ut til en upresset Zlatko Tripić som på uvanlig vis klarte å sette ballen over fra drøyt fem meter.

Hjemmelaget gikk ut med stor aggressivitet i andre omgang og hadde stor tro på å hente inn ledelsen. Start skapte den ene store muligheten etter den andre, men bommet gang på gang. Da viste Rosenborg effektivitet etter at Tobias Mikkelsen spilte gjennom Riski på høyresiden, som la inn langs bakken. Foran mål var Alexander Søderlund på plass og satte inn 0-3!

Men Start var raske til å bevare spenningen i kampen, for sju minutter senere dukket innbytter Casto opp på bakre stolpe og headet inn reduseringsmålet.

Start fikk naturligvis mye energi av målet, men Daniel Örlund er i storform og stoppet det som kom gjennom fine redninger. Mot slutten av omgangen tok Rosenborg også over kontrollen på banespillet og hadde god kontroll på hjemmelaget. Tre minutter før full tid scoret Rosenborg kveldens fjerde. Det var Tobias Mikkelsen som spilte gjennom Mike Jensen på venstre siden, og Jensen la kontrollert over på bakerste stolpe, hvor Riku Riski kom og plasserte inn 1-4, en scoring som var til forveksling lik Riskis scoring i forrige seriekamp mot Lillestrøm.

På overtid reduserte Start på nytt på et sleivspark fra Espen Hoff, hvor ballen gikk forbi en offsideplassert Vilhjalmsson og snek seg inn i borteste hjørnet bak en utspilt Daniel Örlund. Det hadde imidlertid ingentil å si for kampen, for Rosenborg tok med seg alle de tre poengene tilbake til Trondheim!