Rosenborg tok grep om kampen fra start, da Jelgava kom på besøk i den første kvalifiseringrunden til Europa League. Etter et par halvfarligheter etablerte Rosenborg seg på gjestenes halvdel og fikk den fortjente ledelsen 23 minutter ut i omgangen. Riku Riski løp seg fri på høyresiden og la på bakre stolpe for Morten Gamst Pedersen var på plass og rolig satte inn 1-0.

Og RBK fortsatte å kjøre på. Like før pause var det Gamst Pedersen som hadde den målgivende pasningen da han spilte ballen til Alexander Søderlund som fikk kranglet den i mål via to motspillere.

Og forskjellen mellom lagene fortsatte å gjenspeile seg i andre omgang. Søderlund ble revet ned i feltet etter knappe ti minutter og satte selv straffen sikkert i mål. Kveldens fjerde mål kom etter et flott angrep etter 73 minutter. Morten Gamst Pedersen la ballen på bakre stolpe der Riku Riski hadde full oversikt og la ballen tilbake i feltet hvor Mike Jensen var godt plassert og sikkert satte inn 4-0.

Like før slutt kom også RBKs ferske A-lagsspiller Bent Sørmo på banen og fikk med det sin E-cupdebut.