KIL/Hemne - Rosenborg
3 – 4 (1–1)

NM

14.06. 2007

Det var KIL/Hemne som var det beste laget i åpninga av årets andre runde i NM, og gikk respektløst til verks. Rosenborg hadde ballen mest, men KIL/Hemne var enormt effektive og gode på overganger kampen igjennom.

Rosenborg tok mer over kontrollen og viste et snev av god angrepsfotball da Konan og Storflor kombinerte flott. Angrepet endte med at Storflor vippet ballen over keeper Øystein Hoftun og i tverrligger.

KIL/Hemne holdt nullen i 17 minutter, men måtte gi tapt for et flott RBK-angrep. Vidar Riseth sendte av gårde et flott oppspill som Daniel Braaten dempet med brystkassa, og Konan sendte ballen i mål fra 18 meter.

Men vertene svarte umiddelbart. På et frispark fra midt på Rosenborgs banehalvdel tapte Vidar Riseth duellen i 16-meteren og KIL/Hemnes kaptein Singsdal hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål. Dermed sto det likt mellom lagene.

Rosenborg hadde presset videre mot pause, men klarte ikke å skape de store sjansene som måtte til for å score mål mot et imponerende hardtjobbende KIL/Hemne-lag. Til pause sto det derfor 1-1.

KIL/Hemne i ledelsen

Man kunne tro at Tørums alvorsord i pausen ville få brikkene til å falle på plass for Rosenborg, men bare minuttet ut i den andre omgangen var hjemmelaget frempå igjen. På en overgang sto Mikael Dorsin altfor høyt i banen, og KIL/Hemnes Solheim fikk enkelt komme til dødlinja. Innlegget var flott, Snekvik var tøffest i feltet og KIL/Hemne var i ledelsen på Kyrksæterøra.

Åtte minutter senere tok Roar Strand ansvar. Rosenborg hadde en av sine tjue cornere denne kampen. Konan fikk headet på banens beste, KIL/Hemne-keeper Hoftun, som måtte gi retur. Strand fikk pirket ballen over målstreken og det sto igjen likt i målprotokollen.

Resten av omgangen stanget Rosenborg på et lavtliggende og kompakt KIL/Hemne-forsvar, vel vitende om deres gode kontringsferdigheter. Men når det er tre divisjoner mellom lagende, burde nok dette avgjøres tidligere, selv mot etablert forsvar.

Dermed klarte KIL/Hemne å holde Rosenborg til uavgjort når dommeren blåste etter 90 minutter. Lagene måtte ut i ekstraomganger, noe som viste seg å bli mer en spennende nok.

Bare fem minutter ut i den første ekstraomgangen kom det første målet. Alexander Tettey stanget ballen i mål etter et flott forarbeid av Roar Strand. Mange trodde da at kreftene til vertene var slutt, og at dette skulle holde for Rosenborg.

Ny invitasjon

Men som mot blant andre Fredrikstad slapp Rosenborg nok engang opp trykket og inviterte motstanderen med i kampen. Og nok en gang ble Rosenborg straffet for dette. Bare fem minutt før siste ekstraomgang var over kom KIL/Hemne på en ny farlig overgang. RBK-forsvaret hang heller ikke denne gangen med i svingene mot 3.divisjonslaget og Snekvik kom alene med Hirschfeld. Rosenborgs sisteskanse klarte heller ikke å stoppe vertenes angrep og det stod 3-3 på Ånesøyan!

Hjemmelaget var dermed svært nære å komme til straffesparkkonkurranse, hvor det meste som kjent kan skje. Men i kampens siste minutt ble Skjelbred stygt felt like utenfor KIL/Hemnes 16-meter, og Didier Konan sto klar med ballen. Frisparket satte han på nydelig vis i nærmeste kryss, og Rosenborg kunne tilsynelatende tenke på neste runde.

Men KIL/Hemne gav seg ikke av den grunn. Rett fra avspark angrep de direkte og fikk seg et hjørnespark, sitt tredje i kampen. Det ble slått farlig inn og ble headet i tverrliggeren og til utspill fra mål. Da blåste dommeren av den dramatiske kampen, og Rosenborg kunne puste lettet ut denne gang.