Rosenborg - Haugesund
5 – 3 (2–0)

6.07. 2014

Tilskuere: 11068

Rosenborg angrep Haugesund fra første stund på Lerkendal og fikk betalt etter fire minutters trykk. Et innlegg fra venstre gikk via Alexander Søderlund til Mike Jensen som klemte til fra kort hold. Per Kristian Bråtveit fikk hanskene på ballen, men den gikk i en bue over han og i mål.

Og trykket mot Haugesund-målet vedvarte fra et velspillende RBK-lag. Mikael Dorsin var innvolvert i det meste og etter elleve minutter kranglet han med seg ballen utenfor venstresiden av 16-meteren og slo hardt inn langs ballen. På første stolpe kom Alexander Søderlund stormende og styrte inn 2-0.

Rosenborg kom litt ut av rytmen etter 2-0-målet, men fortsatte å ha god kontroll på Haugesund. Men gjestene var likevel svært nær ved å redusere på et frispark fra 20 meter som gikk via muren og i krysstanga bak en utspilt Alexander Lund Hansen.

I andre omgang tok det ikke lang tid før Haugesund fikk reduseringsmålet. De fikk enkelt komme til et innlegg fra høyre, og foran mål gikk Grykjær upresset opp og satte inn 2-1 med et hodestøt. Ti minutter senere var man tilbake til utgangspunktet da Rosenborg mistet ballen på egen banehalvdel og Haugesund fikk slått inn fra venstre. Maic Sema dukket opp ved straffemerket og plasserte inn 2-2.

Og marerittperioden fortsatte for Rosenborg som slet kraftig med forsvarsspillet. Kampen var 66 minutter da Kristian Grytkjær kranglet ballen i mål i duell med Lund Hansen og Haugesund hadde snudd kampen på 15 minutter!

Men det var langt fra over på Lerkendal. Anført av Mike Jensen kjempet Rosenborg presset oppover på banen og begynte å skape sjanser igjen. Da var det ikke ufortjent når Mike Jensen etter 75 minutter dukket opp på en retur etter en dødball og klinket inn 3-3 fra 16 meter. Og tre minutter senere eksploderte det på nytt på Lerkendal da Riku Riski førte ballen innover fra høyresiden, passerte flere motspillere og plasserte inn 4-3!

Og Rosenborg kjørte på. På en corner etter 82 minutter skrudde like gjerne Morten Gamst Pedersen ballen rett i mål og Rosenborg ledet 5-3. Det ble også sluttresultatet foran 11 068 tilskuere.