FK Jelgava tok i kveld imot Rosenborg til 2. kamp i 1. kvalifiseringsrunde til Europa League. Etter 4-0 på Lerkendal for en uke siden skulle det mye til for at RBK skulle gå på en smell. Rosenborg ønsket å bruke returmøtet mot Jelgava til å skape seg formasjonsmessig flere strenger å spille på, og gikk ut i en ny 3-5-2-formasjon. Det tok litt tid for spillerne å finne seg til rette i posisjonene, men begynte etter hvert å produsere gode muligheter.

Første sjanse kom ved Tore Reginussen som avsluttet fra skrått hold mot lengste stolpe, men keeper fikk hanskene på ballen. Etter en halvtime sprakk det for Jelgava da Søderlund var sterk og vant ballen på høyre side av 16-meteren. Han slo presist inn på bakre hvor Mike Jensen kom på et bra løp og plasserte ballen i nettet.

Rosenborg presset bra mot slutten av omgangen og Riku Riski var nær ved å legge på til 2-0 etter bra forarbeid av Tobias Mikkelsen. To minutter før hvilen holdt Mike Jensen på å bli tomålsscorer, men avslutningen gikk i stolpen!

Jelgava ga alt i andre omgang for å gi de drøyt 1 500 oppmøtte en god opplevelse, og kom også til noen halvfarligheter da de tok RBK i ubalanse ved et par anledninger. Men det var Rosenborg som var farligst foran mål og etter 73 minutter ble Mix spilt i bakrom av Morten Gamst Pedersen og lobbet frekt over keeper til 2-0.

Mot slutten av kampen hadde Rosenborg veldig god kontroll på Jelgava og vant til slutt 2-0. Med det er Rosenborg videre til neste runde etter totalt 6-0.