Vålerenga - Rosenborg
2 – 2 (0–2)

13.07. 2014

Tilskuere: 10332

Rosenborg fikk en kjempeåpning på kampen mot Vålerenga da Jonas Svensson allerede etter fire minutter startet en kontring på egen dødlinje som skulle ende i scoring sekunder senere. Mike Jensen fikk ballen av Svensson og spilte Riski i bakrom, som slo ballen på bakre stole der Søderlund var på plass og styrte inn 0-1!

Det var Vålerenga som skapte de største målsjansene i første del av førsteomgang, men Alexander Lund Hansen vartet opp med flere flotte reaksjonsredninger og holdt nullen.

Da var Rosenborg mye mer effektive foran mål og på et hjørnespark etter 41 minutter kom kveldens andre. Mix skaffet Rosenborg hjørnespark og det ble slått presist inn foran mål. På seks meter hadde Tore Reginiussen løpt seg fri og stanget ballen kontant i mål.

I andre omgang fikk Vålerenga ha ballen mye, mens Rosenborg lå klare til å utnytte kontringsmuligheter. Men Rosenborg ble for lave og lite aggressive i forsvarspresset og etter 57 minutter fikk Grindheim slå enkelt inn fra venstre mot bakre stolpe hvor Morten Berre upresset fikk heade inn reduseringen.

Rosenborg forsøkte å utligne hjemmelagets spillemessige overtak i den andre omgangen og kom til en god mulighet etter et hjørnespark fra Gamst Pedersen, hvor Ole Selnæs klemte til på hel volley fra spiss vinkel. Keeper måtte gi retur på den harde avslutningen, men Vålerenga fikk klarert.

I VM har assistentdommerene fått mye skryt for sine offsideavgjørelser, men i denne kampen ble det annerledes. Rosenborg ble fradømt to klare muligheter til å øke sin ledelse, først da Alexander Søderlund feilaktig ble avblåst alene med keeper, før Tobias Mikkelsen led samme skjebne som onside spiller med kun Michael Langer foran seg etter 74 minutter. I det påfølgende angrepet kom Christian Grindheim til et langskudd som han banket i mål, og dermed sto det likt mellom lagene på Ullevaal.

Resten av omgangen ble jevnt og sjansefattig. Dermed endre oppgjøret med 2-2 og poengdeling.