1 – 2 (0–0)

Kvalifisering E-cup

17.07. 2014

Tilskuere: 2902

Rosenborg skulle gå ut på hjemmebane for å skaffe seg et godt utgangspunkt foran returmøtet i Irland om en uke, men slik skulle det ikke gå. Det var Rosenborg som eide banespillet i det meste av kampen, men skapte lite før pause. Pål André Helland var farlig frempå med et skudd fra spiss vinkel etter 27 minutter, men keeper gjorde en god redning.

Det ble en del unødveldige balltap som kunne Sligo kunne straffet RBK for, men før pause tok ikke gjestene vare på muligheten. Gjestene jobber imidlertid hardt og det sto 0-0 etter de første 45 minuttene.

RBK fikk løftet presshøyden i andre omgang, og holdt seg mye rundt Sligos 16-meter. Men irene var svært effektive og etter 56 minutter fant de veien til mål, om enn på en litt heldig måte. Etter en retur fikk Alan Keane avslutte fra utenfor 16-meteren, og ballen gikk via en spiller og i mål bak en utspilt Alexander Lund Hansen.

Nå måtte Rosenborg i enda større grad fremover, og startet å produsere større målsjanser. En heading fra Gamsten gikk over keeper, men ble reddet på streken av McMillan etter 64 minutter.

Men da Rosenborg ikke klarte å score på åpne sjanser, viste Sligo Rovers hvordan det skulle gjøres. På en overgang etter 70 minutter var Rovers presise og smarte da de lot ballen gå fra høyre mot venstre, til Danny North som vant duellen på bakre stolpe og satte inn 0-2.

Nå trengte Rosenborg hjelp, og fikk nettopp det av en uheldig keeper. Gary Rogers glapp ballen mellom hanskene med ni minutter igjen på kampuret og med det fikk Rosenborg med seg et viktig mål før returmøtet. Når lagene møtes i Irland om en uke leder Sligo Rovers 2-1 og Rosenborg må frem å score mål.