Sogndal skapte den første sjansen på Lerkendal etter at Tim Nilsen spilte fri Otoo med en frekk lobb over forsvaret, men spissen satte ballen over.

Rosenborg eide banespillet og svarte noen minutter senere da Alexander Søderlund rev seg løs i feltet og fikk til en bra heading, men keeper gjorde en enda bedre redning.

Etter halvspilt omgang ble Mike Jensen felt nede ved dødlinja og Rosenborg fikk straffespark. Alexander Søderlund var som vanlig iskald fra krittmerket og sendte Rosenborg i føringen.

Få sjanser ble produsert i første omgang, og ledelsen 1-0 holdt seg til hvilen.

Alexander Sørloth kom inn for navnebror Søderlund etter en times spill, og markerte seg umiddelbart med sin oppofrende spillestil. Det ble produsert lite av de to lagene i varmen på Lerkendal, men Sogndal fikk ballen i mål etter drøyt 80 minutter. Sarr gjorde en bra teknisk prestasjon da han satte et innlegg fra Valgardsson i mål, men assistentdommeren vinket av det hele for offside.

Sogndal fikk sin store mulighet til å ta poeng på overtid da Sarr ble spilt i bakrom, men Lund Hansen var på plass med en god redning. Dermed vant Rosenborg 1-0 mot Sogndal og gikk opp på andreplass på tabellen.