1 – 3 (1–1)

Kvalifisering E-cup

24.07. 2014

Tilskuere: 3792

Det ble en intens åpning på returoppgjøret borte mot Sligo Rovers. Hjemmelaget gikk rett i angrep for å få en tidlig scoring og satte et høyt press. Det betalte seg 13 minutter ut i kampen da Cawley la et innlegg fra høyre som gikk langs bakken til bakerste stolpe hvor North dukket opp og sendte hjemmelaget i føringen.

Men Rosenborg svarte raskt. Tre minutter senere var det Pål André Helland som ble spilt gjennom i 16-meteren og banket ballen over keeper og i mål.

Rosenborg fikk tatt mer tak i ballen etter utligningen, men målscoreren måtte dessverre ut med en skade like etterpå.

Det ble mer og mer Rosenborg utover i omgangen, som holdt et høyt balltempo og etter hvert fikk ballen ned på bakken. Etter 35 minutter var Riski nære på da han fikk ballen forbi keeper fra skrått hold, men en Sligo-spiller reddet på streken!

Rosenborg startet andre omgang veldig bra og aggressivt forsvarsspill førte til flere farlige brudd midt på banen og påfølgende overgangsmuligheter. Det var bare spilt knappe tre minutter da Rosenborg fikk spilt seg fri på høyresiden og Mix spilte Mike Jensen sentralt som plasserte inn 1-2.

Nå var lagene like langt, men Rosenborg hadde momentumet. Like etterpå var Søderlund farlig frempå med en heading på en dødball fra Gamst Pedersen, men ballen gikk like utenfor bakerste stolpe.

Rosenborgs offensive spill åpnet også for kontringer i mot, og Sligo Rovers hold på å straffe Rosenborg for det et kvarter ut i omgangen da North ble spilt alene med Lund Hansen, men satte ballen utenfor. Rosenborg ble litt oppjaget etter dette, og det ble litt mye høyt spill som hjemmelaget satte pris på. Men etter halvspilt omgang fikk Rosenborg ballen ned på bakken igjen og da gikk det ikke lang tid før det neste målet kom. Mix førte an på høyresiden og Rosenborg kom til et skudd som ble blokkert. Men Mike Jensen var på plass og satte inn returen fra 17 meter.

Sligo Rovers gjorde sitt ytterste for få de to målene de nå måtte score, men Rosenborg fikk mer ro i spillet sitt nå og kom til mange hjørnespark. På overtid sendte Sligo alle mann i angrep, men Rosenborg sto i mot og fikk også nesten en overtidsscoring da Mix avsluttet fra god posisjon, men en Sligo-spiller kastet seg ned og stoppet skuddet.

Det hadde imidlertid ingenting å si, for Rosenborg vant 3-1 og er med det videre til tredje runde i Europa League-kvalifiseringen. Der venter tyrkiske Kardemir Karabükspor, som forøvrig er klubben Morten Gamst Pedersen kom fra da han kom til Rosenborg.