Det ble en jevn førsteomgang på Bislett stadion. Vertene Skeid startet best og fikk noen småsjanser i åpningsminuttene, men Rosenborg kom seg sakte men sikkert lenger opp på banen. I siste tredjedel av RBKs angrepsspill kunne man se tendenser til en raskere og mer resolutt måte å angripe på, noe som førte til gode sjanser.

Etter 17 minutter kom det et flott RBK-angrep. Ballen gikk på ett-touch frem til Skjelbred som ble spilt igjennom. Han lobbet over keeper, men ballen gikk i stolpen. Også Lago traff treverket da han headet i tverligger ti minutter senere.

Men Skeid viste også god fotball, og skapte noen store sjanser. Blant annet traff ballen tverliggeren bak Hirschfeld etter et godt langskudd i det 43. minutt. Men ingen av lagene fikk ballen over streken, og det sto dermed 0-0 da lagene tok pause.

Skeid lyktes enda bedre i den andre omgangen med å få ned tempoet i kampen, for å satse på overganger. Rosenborg sleit veldig med treghet i angrepsspillet og lite kreativitet i den første halvdelen av omgangen, og skapte bare et par sjanser av den farlige sorten.

Sjansene kom etter hurtig angrepsspill, og det første var det kantene som stod for. Øyvind Storflor slo tidlig til Daniel Braaten etter 62 minutter. Alene med keeper lobbet Braaten, men ballen gikk like over.

Den andre store muligheten kom da Storflor på en-touch la inn i et sjeldent kaotisk Skeid-forsvar. Skeid fikk ballen ut til Traoré, som fra 15 meter banket ballen i tverliggeren - den tredje RBK-avslutninga i treverket denne kvelden. Kampen ebbet ut til 0-0 og på ny måtte Rosenborg ut i ekstraomganger.

Den første ekstraomgangen var bare fem minutter gammel da det første målet kom. Skjelbred doblet på venstrekanten og fikk slått inn i feltet. Der mistet Skeid markeringen på Iversen, og han fikk gå uhindret opp og heade Rosenborg i ledelsen.

Derifra og ut var det stortsett bare Rosenborg, og tre minutter ut i den andre ekstraomgangen ble det hele avgjort. Traoré lot et innlegg gå videre til Sapara like utenfor 16-meteren. "Sapi" var oppmerksom på keeperen som kom ut for å gjøre målet mindre for slovaken, men Sapara lobbet på nydeligvis over keeper og i mål.

Sju minutter før slutt fikk Jo Sondre Aas sin debut for A-laget. Junior-spilleren som nylig ble 18år spilte midtspiss, mens Iversen trakk ned i midtforsvaret. Kampen ble avsluttet med et veldig ungt RBK-angrep. På et oppspill headet Jo Sondre Aas (18) ned til Traoré (18). Han gav ballen videre til Skjelbred (20) som avsluttet centimetre utenfor stolpen.

Dermed sa dommeren at nok var nok, og Rosenborg gikk videre til 4. runde av NM.