Rosenborg - Start
3 – 2 (2–2)

10.08. 2014

Tilskuere: 11513

Rosenborg tok grep om banespillet fra start, og hadde ballen mye inne på Starts halvdel i begynnelsen av kampen. Men det ble litt lite bevegelse i laget og Rosenborg fikk ikke omgjort andelen ballbesittelse i store sjanser.

Start lå og ventet på kontringsmuligheter, og tok vare på sjansen da den bød seg etter 17 minutter. Gjestene kom tre-mot-tre på en overgang og Ernest Asante mottok ballen på 25 meter. Han tok med seg ballen noen meter, ble ikke presset og klinket til. Ballen føk som et prosektil opp i krysset og Start var i ledelsen.

Og kampen fortsatte i samme stil. Rosenborg trillet ball, mens Start fikk det relativt enkelt i andre enden av banen. Espen Børulfsen mottok ballen i 16-meteren etter 26 minutter, snudde på en femøring og satte ballen upresset og rolig forbi Lund Hansen.

Men Rosenborg skulle til slutt få igjen for presset. På et hjørnespark etter 29 minutter la Ole Selnæs inn på første stolpe, hvor Mix kom seg foran motspilleren sin og styrte ballen i lengste.

Og Start skulle ha nok med å forsvare seg inn mot hvilen, da Rosenborg stormet på. To minutter før pause slo Jonas Svensson hardt inn fra venstre og Håkon Opdal ga retur. Der var Alexander Søderlund på plass og satte inn utligningen fra tre meter. Søderlund fikk en ny mulighet to minutter senere da han fikk headet umarkert fra 12 meter, men traff rett på keeper. Også Mike Jensen var nær da han kom til en skuddmulighet fra 16 meter, men banket ballen i tverliggeren. Dermed sto det 2-2 da lagene gikk i garderoben.

Begge lag jaktet mål fra start i andre omgang og det var gjestene som kom til den første store muligheten etter bare noen få sekunder. Både Vilhjalmsson og Asante gikk opp en duell like foran RBKs mål, og sistnevnte headet utenfor. I det neste angrepet var det Dorsins tur, i motsatt ende av banen, men headingen fra kanten av femmeteren gikk utenfor første stolpe.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen utover i den andre omgangen, og kom til en rekke avslutningsmuligheter. Stefan Strandberg fikk sjansen på en dødball etter 78 minutter, men satte ballen over. Det samme gjorde Pål André Helland fra tolv meter noen minutter senere.

Men overtaket måtte til slutt betale seg. Med sju minutter igjen av kampen, dempet Tobias Mikkelsen ballen flott på 20 meter og spilte gjennom Alexander Søderlund som trillet ballen kaldt forbi keeper og til ledelse for Rosenborg.