3 – 1 (2–0)

Tippeligaen

17.08. 2014

Tilskuere: 14573

Hjemmelaget Brann, som hadde et utgangspunkt med fem poeng opp til sikker plass var klar for å jobbe for poengene og tok tak i kampen fra start. Rosenborg slet med å komme i gang, men fikk jevnet ut Branns overtak et periode etter ti minutter.

Brann måtte ha mål og gikk med mange spillere i angrep. Det åpnet for overganger for Rosenborg, men når mulighetene var der, ble de ikke tatt vare på.

Etter nært 20 minutter med stillingskrig begynte kampen å åpne seg. Bra kombinasjonsspill førte til at Helland fikk send avgårde kveldens første skudd, men avslutningen fra 20 meter gikk noen meter utenfor. Like etter var Helland igjen involvert, denne gang med et innlegg som Riski var nær ved å få avsluttet på fra fem meter.

Men det var Brann som skulle finne veien til mål før pause, med litt hjelp fra Rosenborg. På et hjørnespark etter 26 minutter fikk ikke Lund Hansen bokset skikkelig ut, og Mojsov var på plass og lobbet returen i mål.

Brann spilte med hjertet utenpå drakten, og fikk betalt på nytt tre minutter senere. Rosenborg klarte ikke å presse ballfører Mojsov som fikk skutt nærmest upresset fra 20 meter, og etter det harde skuddet flakket ballen i luften slik at Lund Hansen måtte gi retur. På returen var det kun Brann-spillere som var våkne og Kasper Skaanes satte ballen over Lunna til 2-0.

Rosenborg forsøkte å sette inn en sluttspurt mot slutten av første omgang, men lite stemte og omgangen endte med en fortjent 2-0-ledelse til bergenserne.

Det ble litt mer ballbesittelse for Rosenborg i andre omgang, og etter hvert fikk også Rosenborg tidvis med backene i angrep. Det betalte seg etter 60 minutter da Jonas Svensson la en flott pasning mellom stopper og back, hvor Alexander Søderlund kom på et bra timet løp og plasserte inn ballen med en bra avslutning i lengste hjørne.

Det var nok mange som tenkte på opphentingen mot Start, og håpte at Rosenborg skulle gjenta bedriften. Men det tok bare et drøyt halvminutt før Marcus Pedersen stoppet den tankerekken. Branns nye spiss vant ballen midt på Rosenborgs halvdel, tok den med noen meter og klemte til. Lunna var litt dekket samtidig som skuddet var hardt og velplassert, og ballen gikk inn i krysset.

Kun i enkelte angrep fikk Rosenborg det til å stemme, men kom nær etter 70 minutter da Gamst Pedersen fikk lagt inn presist fra venstre og en hardt presset Alexander Søderlund fikk et dårlig treff like foran Branns mål. Søderlund var igjen nære på fem minutter senere på et innlegg fra Jonas Svensson. Han kom på et løp på første stolpe, men ble igjen så presset at han ikke traff mål.

Etter 80 minutter kom Tomas Malec inn til sin Rosenborg-debut, og erstattet Pål André Helland. Men hverken han eller andre på Rosenborgs lag klarte å true Branns ledelse i sluttminuttene og Rosenborg gikk på et fortjent bortetap i Bergen.