Rosenborg skapte den første målsjansen mot Sarpsborg etter seks minutter. Jørgen Skjelvik kom seg fri på venstresiden og fikk lagt inn, men ballen gikk litt for langt foran Mix til at han klarte å treffe skikkelig og ballen gikk over mål.

Det var Rosenborg som hadde grepet om spillet og forsøkte å angripe via kantene. Etter 29 minutter tok Helland ei finte og la et hardt innoverskudd innlegg. På første stolpe var Alexander Søderlund og styrte ballen i mål.

Første omgang var sjansefattig, men mot slutten begynte Rosenborg å produsere sjanser. Først var det Mike Jensen som avsluttet like utenfor fra 17 meter, og minuttet senere dro Helland seg inn i feltet og prøvde å sette ballen i lengste. Men også denne gang gikk avslutningen litt for langt til venstre.

Begge lagene slet med å bryte gjennom og også andre omgang var lenge sjansefattig. Men etter 80 minutter fikk Rosenborg et hjørnespark, som ble slått presist inn av Ole Selnæs. På første stolpe stusset Alexander Søderlund ballen bakover og i mål ved bakeste stolpe. En god prestasjon av Rosenborgs toppscorer.

Etter 2-0-målet ble det mye Rosenborg og Alexander Søderlund var nær ved å sette sitt tredje med et skudd fra skrått hold som gikk like utenfor lengste stolpe. Han la også inn til Riku Riski i det neste angrepet, men en Sarpsborg 08-spiller hindret akkurat finnen i å score. Dermed vant Rosenborg 2-0 og vant sin femte strake tippeligakamp på eget gress.