Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Viking - Rosenborg
1 – 2 (0–2)

Tippeligaen

31.08. 2014

Tilskuere: 11693

Kampreferat:

Rosenborg har trøblet endel på bortebane den siste tiden, og i var det på tide å plukke poeng. Da startet det på beste vis for Rosenborg som gikk opp i ledelsen etter bare tolv minutter. Ole Selnæs slo et presist hjørnespark på bakre stolpe, hvor Mix klemte til fra 15 meter. Skuddet var hardt og velplassert, men Vidar Nisja reddet på streken. Da var Jørgen Skjelvik, som like før kampstart måtte inn på stopperplass for en skadet Rønning, på plass og banket returen i mål.

Viking hadde ballen mer etter målet, men Rosenborg viste klar forbedring i det defensive spillet, og gjorde det svært vanskelig for hjemmelaget. Men i tillegg til godt defensivt spill bød også Rosenborg på noen gode kontringer, noe som skulle gi resultat. Etter en drøy time satte Daniel Örlund i gang en god kontring, hvorpå Helland førte fremover. Foran Vikings 16-meter la han en kort pasning til Mike Jensen som skrudde ballen opp i nærmeste kryss!

Hjemmelaget fikk lite til og måtte gjøre grep i pausen. Kjell Jonevret byttet to spillere, og Viking komm litt mer inn det i starten av andre omgang. Men Rosenborg spilte seg inn i kampen igjen, og var spesielt skapende via Pål André Helland og Mike Jensen på høyresiden. Etter en times spill dro Helland seg inn langs 16-meteren og fikk skutt med venstrefoten. Skuddet var hardt med en god retning, men traff en oppofrende Viking-spiller på vei mot målet.

Vikings første store mulighet i andre omgang kom etter 64 minutter, da et innlegg fra høyre fant Chikere på fem meter, som headet rett på Daniel Örlund. RBK-keeperen satte så i gang en rask og presis overgang, hvor Helland spilte Søderlund alene med Arild Østbø, men RBK-spissen avslørte litt for tidlig hvor han planla å sette ballen, og Vikings keeper var raskt nede og stoppet skuddet.

Stavangerlaget har kommet tilbake etter å ha kommet under flere ganger i år, og viste også mot Rosenborg at de hadde tro på å klare det på nytt. 76 minutter var spilt da Håkon Skogseid var sterkest på et presist slått hjørnespark og headet inn reduseringen fra fire meter.

Mot slutten sendte Viking mange fremover og pumpet lange baller mot RBKs 16-meter. Men Rosenborg forsvarte seg godt og holdt hele veien inn til tre fortjente poeng på Viking Stadion.

Chris Thomas Skogli