Rosenborg - Bodø/Glimt
3 – 1 (0–0)

12.09. 2014

Tilskuere: 14327

Rosenborg tok kommandoen fra start og produserte tre cornere før det hadde gått fem minutter. Men det var også alt. Det tok 25 minutter før Rosenborg skapte sin første skikkelige store sjanse. Sørloth vant en duell i feltet og ballen falt beleilig ned for Jonas Svensson som skjøt knallhardt fra 6-7 meter - men dessverre for høyrebacken rett i stanga.

Glimt hadde også noen halvfarligheter, men kom ikke til de helt store sjansene. Rosenborg på sin side prikket stolpen en gang til før pause. Mix avsluttet en flott kontring, men nok en gang så smalt ballen altså i stanga og ut. Dermed endte førsteomgangen målløs.

Andreomgangen startet som den første. Rosenborg produserte cornere, men ikke mål. Det gjorde derimot Bodø/Glimt. Rosenborg sov på en corner og Trond Olsen fikk uhindret spurte inn i 16. meteren. En skuddfinte senere lå ballen i nota bak Örlund. Da var det spilt 50 minutter.

Rosenborg hevet spillet ikke lenge etter Glimt-målet og skapte flere farligheter, men det var ikke før i det 66. spilleminutt utligningen kom. Mix førte ballen over hele banen før han leverte den oppskriftsmessig til Svensson på kanten. Han la inn foran mål hvor Riku Riski dukket opp og headet ballen i mål. En klassekontring av hjemmelaget.

10 minutter senere hadde Rosenborg snudd kampen. Ole Selnæs spilte Svensson fint igjennom, og høyrebacken ble felt innenfor 16. meteren. Dommer Edvartsen pekte med en gang på straffemerket. Pål André Helland var iskald og satte ballen kontrollert i mål. 2-1 til Rosenborg.

Like før dommeren blåste av kampen kom Rosenborg på en kontring. Tobias Mikkelsen kom inn i 16-meteren og slo inn til Tomas Malec. Sloveneren satte ballen kontrolert ned til høyre for keeper, og dermed scoret Malec sitt første mål for Rosenborg. Dette er det siste som skjer i kampen, som tilslutt ender 3-1.