2 – 1 (2–0)

Tippeligaen

21.09. 2014

Tilskuere: 4872

Rosenborg tok kommandoen fra start i Haugesund og hadde fått fem cornere etter de første fem minuttene, men det var Haugesund som var nærmest scoring de første minuttene. En Haugesund-spiller ble felt i 16-meteren og dommeren blåste straffespark. Haugesunds straffeskytter, Maic Sema satte ballen like utenfor Daniel Ørlunds venstre side. Dermed stod det fortsatt 0-0.

Etter 22 minutter spill sitter ballen i nota for Haugesund. Etter et innlegg fra høyresiden og et skudd, som treffer en RBK-spiller, ender ballen opp til Daniel Bamberg, som setter ballen i mål.

Kun tre minutter senere får Rosenborg nok en kalddusj. Maic Sema får ballen på femmeteren, etter klabb og babb i feltet, og setter ballen hardt høyt i mål.

I andreomgangen hever Rosenborg seg. De har mer kontroll på ball og produserer flere målsjanser enn i førsteomgangen. Både Jørgen Skjelvik, Tomas Malec og Pål Andre Helland blir byttet inn på topp i denne omgangen.

Rosenborgs største sjanse så lang i omgangen kommer etter 79 minutter. Eyjolfsson slår innlegg fra høyrekanten, og Morten Gamst Pedersen header ballen hardt på mål. Kun en meget god keeperredning avverger at det står 2-1. Men Rosenborg måtte ikke vente lenge på scoringen etter dette.

Allerede i neste angrep kommer målet. Et innlegg fra Gamst ender til Haugesunds keeper, som igjen glipper ballen. Der står Tomas Malec og pirker ballen i mål. Det er Malec andre mål på to kamper for Rosenborg.

Kun to minutter etter scoringen får Rosenborg nok en gigasjanse for å utligne. Jørgen Skjelvik drar seg fri på høyresiden, legger inn på 16-meteren. Der kommer Pål Andre Helland og skyter ballen i treverket.

Det blir ingen flere mål i Haugesund, og Rosenborg reiser hjem til Trondheim med null poeng.