Etter at både Strømsgodset og Odd hadde vunnet sine kamper denne runden, måtte Rosenborg ta tre poeng for å henge med i medaljekampen. Og laget fikk en pangstart hjemme mot Aalesund da Mike Jensen banket inn 1-0 etter bare seks minutter. Jørgen Skjelvik la inn skrått fra venstre, Gamst Pedersen hoppet over og lot Mike få ballen på vel 25 meters hold. Han vendte opp og satte ballen til venstre for en sjanseløs Grytebust i Aalesund-målet.

Scoringen satte imidlertid mer fart i Aalesund enn i RBK, som la seg lavt og lot bortelaget trille ball. Et skudd i stanga var det nærmeste de kom scoring.

I stedet var det Rosenborg som doblet til 2-0 like før pause. Tore Reginiussen plukket opp ballen etter en corner og fyrte av et skudd i retning hjørneflagget. Holmar Örn Eyjolfsson var imidlertid våken og styrte ballen elegant inn i mål. Islendingen kom inn da Morten Gamst Pedersen måtte ut med en skade etter 32 minutter.

2. omgangen var bare fire minutter gammel da nok en corner resulterte i RBK-mål. Mix slo fra høyre inn på første stolpe. Der var Tomas Malec og stanget inn sin tredje Tippeligascoring på tre kamper. Malec ble også stemt frem som banens beste spiller av hjemmefansen.

Ti minutter før slutt kunne også fansen juble for tidenes yngste RBK-debutant i toppdivisjonen. John Hou Sæter fikk sin debut i en alder av 16 år og 258 dager. Rekorden til Ola By Rise ble slått med bare 9 dagers margin.

Til tross for flere store sjanser til Rosenborg utover i andre omgang ble det ikke flere mål. At det skulle ende med den sjuende hjemmeseieren på rad i serien var det aldri noen tvil om.