Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

 
Rosenborg - Sandnes Ulf
3 – 1 (2–0)

Tippeligaen

26.10. 2014

Tilskuere: 13457

Kampreferat:

Rosenborg gikk offensivt til verks mot Sandnes Ulf og bosatte seg på gjestenes banehalvdel de ti første minuttene, men uten å skape store målsjanser. Etter det gikk tempoet ned i kampen og gjestene fikk løfte laget lenger opp på banen.

Etter en periode med stillingskrig begynte Rosenborg å øke balltempoet, og da tok det ikke lang tid før målet kom. På et innøvd cornertrekk banket Mike Jensen til fra distanse og ballen gikk via en lyseblå spiller og inn i mål bak en utspilt keeper.

Etter målet var det mye Rosenborg. Tobias Mikkelsen var nær ved å doble ledelsen da han tok en frekk piruett rundt en motspiller på femmeteren og la inn. Ballen traff en motspiller som nesten sendte ballen i eget mål, men gjestene fikk til slutt ryddet unna. Like etter kom Mix stormende inn i boksen på et innlegg fra høyre, og fra tre meter forsøkte han en hælflikk som dessverre gikk rett på keeper.

Det kraftige presset til Rosenborg måtte gi resultat igjen, og det på lekreste vis like før pause da Pål André Helland slo ut til Mix på 20 meter, før han selv startet et løp inn i boksen. Mix lobbet ballen over Sandnes Ulf sin forsvarsfirer til Helland som hadde timet løpet sitt perfekt. Den formsterke høyrevingen var kald og uredd da han plasserte inn ballen i mål like før han ble rent over ende av en utrusende keeper.

Rosenborg fortsatte å angripe på Lerkendal i andre omgang, og etter et kvarter kom kveldens tredje. Det var Mix som brøt på egen halvdel og Mike Jensen spilte Tomas Malec i bakrom. Den slovakiske spissen var uselvisk alene med keeper og spilte ballen til Tobias Mikkelsen som trillet ballen i det tomme målet.

Da gjestene var møre etter Malec sin iherdige jobbing ble han erstattet av en spillesugen Alexander Søderlund. Det første tysværingen gjorde var å banke ballen i tverliggeren i det RBK fortsatte å kjøre på med mye folk fremover.

Men mot slutten ble Rosenborg litt mer passive i forsvarsspillet og ble straffet av det. Skjelvik tapte en duell etter en pasning fra Örlund og Midtsjø fikk etter hvert snappet opp ballen i 16-meteren. Den utleide stjørdalingen la inn til Aksel Berget Skjølsvik som pirket inn reduseringen.

Med sju minutter igjen fikk Søderlund en ny mulighet til å sette den definitivt avgjørende scoringen da han ble spilt alene med Hannes Haldorson etter en meget god bakromspasning av Gamst Pedersen. Men Rosenborgs toppscorer viste at han fortsatt er litt rusten etter skadeavbrekket da han satte ballen i stolperota.

Det hadde uansett ingenting å si, for Rosenborg kontrollerte inn seieren og de tre poengene som sørget for at Rosenborg minst tar bronse i årets tippeliga.

Chris Thomas Skogli