1 – 2 (1–0)

NM

25.07. 2007

Tilskuere: 5165

Rosenborg fikk en kanonstart på kampen da Didier Konan fortsatte der han slapp mot Viking. Bare 1.30 ut i oppgjøret kombinerte Rosenborg flott på venstrekanten og ivorianeren kunne bredside ballen i mål etter en flott pasning fra Per Ciljan Skjelbred. Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, og spesielt gode var laget på venstresiden, men verken Marek Sapara eller Steffen Iversen klarte å score.

Rosenborg opprettholdt trykket på Odd til halvveis ut i 1. omgangen, men etter det stokket spillet seg bare mer og mer. Odd fikk låne ballen i større grad enn tidligere i kampen, men Skienslaget slet i avslutningsfasen, og kom ikke til farlige sjanser. Like før halvtime var spilt fikk Konan muligheten til å drepe kampen, men misset helt alene med Odd-målvakt Rune Almenning Jarstein.

Rosenborg fortsatte sitt ukonsentrerte spill i omgangens siste kvarter, og Odd var absolutt med på notene. Med dårlig tempo, upresise pasninger og lite trøkk fra begge lag, tikket klokka raskt mot 45 spilte minutter og dermed ledet Rosenborg 1-0 til pause.

Hjemmelaget startet 2. omgangen litt friskere, og kombinerte fint på høyrekanten ved flere anledninger. Men dårlige innlegg og lite bevegelse foran mål gjorde at det ikke ble de helt store farlighetene. Odd hadde bestemt seg for å satse på kontringer og var nære på å skape sin første skikkelige målsjanse på enkelte av dem. En av kontringene endte med corner for bortelaget, hvor Morten Fevang raget høyeste og fikk helt uforstyrret heade inn utligningen. Og dermed 1-1 etter 61 minutter.

Rosenborg fortsatte med å komme rundt på kantene etter Odds utligning, men fremdeles var upresise innlegg og dårlige bevegelser årsaken til at kampen forble uavgjort når 75 minutter var unnagjort.

På overtid faller avgjørelsen som gjør at Rosenborg er ute av cupen 2007. Odd kom rundt på høyrekanten og innlegget havnet på hodet til Jacob Sørensen som stanget ballen i mål. 2-1 til Odd Grenland. Rosenborg forsøkte det de kunne de resterende minuttene, men tiden rant raskt ut for hjemmelaget.