Rosenborg Ballklub - RBK - Statistikk

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub - RBK

Offisiell statistikk for Rosenborg Ballklub

Kampreferat:

Det var hjemmelaget Odd som kom best i gang på Skagerak. Skienslaget hadde ballen mest fra start, og virket også farligst i sin behandling av lærkula. Odd var gjennombruddshissige og presise i pasningsspillet, mens Rosenborg fikk flere gode overgangsmuligheter.

Begge lag slapp seg løs og angrep, men den første store muligheten kom først etter 25 minutter. Etter en dødball falt ballen ned til Mikael Dorsin omtrent på krittmerket, men den kom litt brått på svensken, som ikke traff ballen skikkelig.

Rosenborg fikk løftet seg mer utover i omgangen og etter en drøy halvtime kom den andre store sjansen, denne gangen etter et hjørnespark, hvor ballen ble fri på seks meter og Rosenborg kom til flere avslutninger på rappen, men hver gang i en oppofrende motspiller. RBK var det beste og farligste laget inn mot pause, og det var ikke noe å si på at lagene fortsatt var likt etter første omgang.

Det skulle bare ta knappe fem minutter av andre omgang før Rosenborg gikk opp i ledelsen. Helland gikk med ballen innover i banen og slapp ballen perfekt mellom motsatt back og stopper hvor Jørgen Skjelvik kom på løp. Skjelvik fintet ut keeper, dro seg forbi og trillet ballen rolig i mål!

Skjelvik var nå full av selvtillit og sekunder senere var han på nytt på farten - denne gangen storfarten. Med to spillere foran seg rappet han til ballen og løp forbi begge to før han slo presist inn på bakre stolpe hvor Tomas Malec klinket ballen i stanga.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen utover i andre omgang, og spesielt gjorde tryggheten i et svært solid forsvarsarbeid gjorde at Rosenborg kunne angripe med mange mann. Men Odd har mange likheter med Rosenborg, og en av dem er kontringsstyrken, noe Rosenborg også måtte se opp for. Etter et par potensielt farlige kontringsmuligheter for hjemmelaget, måtte Rosenborg justere seg og få dekket rommene som gjør Odd så farlige.

På overtid fikk Odd et frispark i farlig posisjon. Storbæk banket ballen over muren og mot krysset, men Örlund forflyttet seg lynraskt og fikk kastet opp en arm slik at han fikk slått ballen over tverliggeren. Örlund fløy selv rett i stanga, men kom seg snart på bena igjen og Rosenborg tok en sterk borteseier! RBK ligger med det bare ett poeng bak Odd før den siste serierunden. Neste helg tar Rosenborg i mot Strømsgodset, mens Odd reiser til Molde.

Chris Thomas Skogli