Rosenborg - Strømsgodset
4 – 1 (1–1)

9.11. 2014

Tilskuere: 17582

De regjerende mestrene Strømsgodset kom ut på Lerkendal med stor energi og viste frem det raske og presise pasningsspillet de har blitt kjent for. Etter et par småfarligheter fra gjestene smalt det etter 13 minutter. En Strømsgodset-spiller sto i offside tidlig i angrepet, som dermed skulle ha blitt avblåst, men spillet fortsatte og Peter Kovacs fikk fikk til slutt satt ballen over mållinja fra kort hold.

Rosenborg spilte seg mer inn i kampen utover i første omgang, men skapte ikke mer den første halvtime enn et par langskuddforsøk fra Mike Jensen som ikke traff mål. Mot slutten av omgangen begynte Rosenborg derimot å ligne seg selv. På et hjørnespark fra Pål André Helland klemte Tore Reginiussen til og foran keeper fikk Mikael Dorsin, i sin Tippeliga-kamp nummer 250, pirket borti ballen slik at keeper ble utspilt og ballen trillet i mål.

Mot pause presset Rosenborg sine gjester godt inn i 16-meteren, og Jonas Svensson var svært nær ved å sende RBK i føringen da han skrudde ballen i tverliggeren fra 15 meter. Men lagene gikk til garderobebe på stillingen 1-1.

Rosenborg kjørte fra start i andre omgang, og den første store sjansen kom etter ti minutter. Søderlund steg opp på et bra innlegg fra høyre, men på den påfølgende headingen fra sju meter skjed ballen av panna og gikk langt utenfor.

Kampen åpnet seg etter hvert og lagene kontret på hverandre. Etter 70 minutter var Strømsgodset svært nær en ny ledelse etter at Madsen fikk skutt fra seks meter, men rett i skuldera til Jonas Svensson. Like etter kontret Rosenborg i et voldsomt tempo, hvorpå Pål André Helland la presist inn bakre stolpe hvor Tore Reginiussen fløy gjennom luften og fikk headet fra fire meter. Men Kwarasey vartet opp med en stor keeperprestasjon da han fikk opp armene og stoppet avslutningen.

Men noen minutter senere måtte Strømsgodsets sisteskanse kapitulere. Ole Selnæs vant ballen ved midtstreken og spilte lynraskt til Mike Jensen, som lurte bort to forsvarere og keeper før han trillet ballen i mål!

Det var imidlertid ikke nok for spilleren som ble kåret til Årets Spiller av Kjernen før kampen. To minutter før full ordinær tid kjempet han med seg ballen i Strømsgodsets 16-meter og pirket inn sitt andre for kvelden til enorm jubel fra 17 500 tilskuere på Lerkendal!

Og på overtid, foran et stående og applauderende Lerkendal vartet Rosenborg opp med nok en praktkontring hvor det ble rullet opp fra høyre mot venstre, hvor innbytter Riku Riski kom på et raskt løp og ble spilt gjennom før han iskaldt trillet inn Rosenborgs fjerde mål.

Dermed snudde Rosenborg 0-1 til 4-1, samtidig som Odd tapte mot Molde. Det betyr at Rosenborg vant sølv i Tippeligaen 2014, det sjette året på rad med medalje.